Tlačidlá na ulici, ktoré čakajú na stlačenie už vystriedali pár krajín

0
1381

Minulý rok zabavila v jednom belgickom mestečku reklama, ktorá sa nakrúcala celkom netradične, priamo na námestí a bez toho, aby hlavné hviezdy vôbec o tom vedeli. Záhadné tlačidlo postavené niekde na očiach verejnosti lákalo s ceduľkou, že po jeho stlačení nastane dráma. Človek je však od prírody tvor zvedavý a tak samozrejme na niečo tak jednoduchí musí pristúpiť. Tlačidlo na verejnom mieste bez žiadneho širšieho vysvetlenia… nuž teda aj mnohí stlačili. Iní zase stáli bokom, lebo pred hodinkou si skúsili celé predstavenie a boli zvedaví na ďalšieho odvážlivca. Nápad, ktorý si rovnakí tvorcovia ako z Belgicka vyskúšali aj v Holandsku, nie je celkom originálny. Už sa pred tým objavil aj inde. No pekne postupne od najnovšieho. Práve to Belgické video inšpirovalo aj pár amatérov. Inak je tento nápad starý a len napríklad v Izraeli sa objavil tri krát.

Holandskočlánok

Belgickočlánok

Švajčiarsko
Video, ktoré ste možno ešte ani nevideli je skôr slabším odvarom, pretože vyzerá skôr ako zahrané aj zo strany mladých ľudí, čo tlačidlo stlačili. V každom prípade, tu nejde o reklamu televízie, ale vzdelávacej inštitúcií, projektu, ktorý sa snaží rozvýjať talentovaných ľudí.

Kanada
Jedno také tlačidlo dali aj do Kanady, lenže nezostalo veľa peňazí na veľa muziky…

Izrael
Malý odrb si nachystali v Izraeli. Tam sa pre zmenu neudialo nič, pretože vraj je v Izraeli už i tak dosť drámy.

Izrael po druhý krát
Tak dajme mu ešte jednu šancu. Predsa len existuje izraelská verzia, aj keď trochu divná, jednoduchšia a ide skôr o reklamu na jednu pre nás neznámu šou.

Izrael po tretí krát
V nákupnom centre túto koncepciu využili ako reklamu na fakt, že tu nakúpite vždy s darčekom. Chlapíka prekvapili kufríkom peňazí a šou okolo neho.

Rakúsko
Nuž a nakoniec si dajme trochu rakúskych tradícií. V podstate aj v tomto prípade sa inšpirovali videom z Belgicka. Tu však ide o pohostenie odvážlivca, uloženie do kresla a predvedenie šou.