Tip na víkend: Folklórny festival Východná

0
3150

Národné osvetové centrum pozýva na najznámejší a najstarší folklórny festival na Slovensku – 62. Folklórny festival Východná. Nenechajte si ujsť toto výnimočné podujatie, ktoré predstaví to najlepšie zo slovenského i zahraničného folklóru. Festival sa uskutoční v termíne 30. 6. – 3. 7. 2016 vo Východnej.

folklorny festival

Program festivalu ponúkne:

Slovenské gajdy a tradičná gajdošská kultúra sa dostali minulý rok na prestížny zoznam nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO. Príďte na festival Východná a spoznajte tento zaujímavý hudobný nástroj a gajdošskú kultúru na Slovensku.

Aj tento rok budete mať možnosť zatancovať si v našich Tanečných domoch. Zatancujte si tie najkrajšie tance z Horných Orešian, zo Starej Hory, verbunky z Raslavíc, čardáše z Parchovian či nezabudnuteľné cigánske tance. Tancovať môžete počas celého trvania podujatia.

Špeciálnym hosťom programu bude súbor Tijeras z Peru, prezentujúci dodnes živú tradíciu kečuánskeho tanečného súboja, zapísanú v UNESCO. Program zahraničných súborov uvidíte
2. a 3. júla na Veľkej scéne.

folklorny festival

Navštívte festival Východná aj so svojimi deťmi!
V rámci podujatia nebude chýbať ani program pre najmenších návštevníkov festivalu, ktorí si môžu vyskúšať skladanie mapy Slovenska formou skladačky puzzle, netradičné športové súťaže v šikovnosti a rýchlosti, muzicírovanie na zvonkohre, maľovanie ornamentov na papier a mnoho iného.