Tandemu sa neotvoril padák, parašutista nastavil vlastné telo

0
1649

Ilustračný obrázok: CessnaAmerika má nového hrdinu. Je ním Dave Hartsock, 44 ročný inštruktor tandemového parašitizmu. Pred viac ako mesiacom ako darček s podtitulom „neopísateľný zážitok“ dostala od svojho syna Shirley Dygert práve tandemový zoskok padákom. S veľkými obavami a otázkami do lietadla nastúpila, hoci plná nadšenia, stále mala obavy, ktoré sa neskôr naplnili.

Nestáva sa totiž často, aby padák zlyhal. Pri zoskoku Shirley s inštruktorom Daveom sa však hlavný padák otvoril len z časti a vo vysokej rýchlosti sa nedokázal naplno roztvoriť. Nasledoval pokus so záložným padákom, ale ten sa po vypustení zamotal do hlavného padáku a jeho lán.

Krúžiac vo vysokej rýchlosti sa blížili k zemi. Dave vtedy pochopil, že sa musí nastaviť tak, aby žene zachránil život a ona dopadla na neho. Zachoval sa hrdinsky, preto sa mu v  televízií a v tlači nepovie inak, ako HERO. Po silnom dopade na zem prežil, zachránil Shirley život, ale vážne si poškodil chrbticu na toľko, že zostal ochrnutý. Napriek tomu zostali priatelia a udržiavajú kontakty. Dave svoj skutok neľutuje, práve naopak, je rád že to mohol spraviť a spravil by to opäť, ak by mohol. Pokladal to v tej chvíli za správne, chrániť ju vlastným telom aby sa zeme v tej rýchlosti dotkol aspoň jeden.

Pozrite si aj vy video, kde je podrobne popísaný celý incident aj s Daveovým vyjadrením. Po zhliadnutí musíte uznať, že je skutočným hrdinom. Mohol sa zachrániť a dopadnúť na Shirley, obetoval seba a nemusel to vôbec prežiť. Dnes ochrnutý, odkázaný na opateru svojej matky je akoby opäť dieťaťom. Vznikol mu dokonca fond, na ktorý mohol prispieť ktokoľvek oceňujúci jeho hrdinský čin.