Film: Robin Hood už aj v podaní Russella Crowa

0
1674

Robin Hood 2010 posterO najnovšej adaptácií príbehu Robina Hooda sa momentálne ani na mnohých slovenských miestach nedozviete, pritom premiéru má tento film už 14 mája. Nový Robin Hood od režiséra Ridley Scotta má byť oveľa akčnejší než ten Robin Hood, ktorého hral Kevin Costner spolu s Morganom Freemanom. Robin Hood z roku 2010 má byť menej romantický, viac tvrdší, realistickejší, má priniesť celkom iný pohľad na život Robina Hooda, ako aj viac o tom, čo sa udialo za jeho detstva s otcom, jeho majetkom… a vlastne vysvetlí oveľa viac o tom, kým vlastne Robin Hood bol.

Zaujímavé môže byť spojenie Russella Crowa a Ridleyho Scotta. Nikto nezabudol na film Gladiátor, kde toto spojenie vojvodilo azda na každom filmovom plagáte, ako spojenie dvoch mien, ktoré už na počutie znejú dobre a stačia na vystihnutie kvality. Gladiátor priniesol úžasný pohľad na poriadnu akciu, a v Robinovi Hoodovi sa nedá očakávať nič slabé. Podľa prvých ukážok pôjde o úspešný film.

Cate Blanchet v úlohe Lady Marianny zas dodá filmu ešte lepší formát. Úžasná herečka a osobnosť, pre ktorú majú slabosť mnohí skutoční filmoví fajnšmekri. len nedávno zažiarila v historickom filme Alžbeta, ktorý taktiež pochádzal z dávnych dôb britských.

Réžia: R. Scott (Gladiator, Hannibal, Black Hawk Down, Matchstick Men, Kingdom of Heaven, A Good Year, American Gangster, Body of Lies, Blade Runner)
Produkcia: Brian Grazer, Ridley Scott, Russell Crowe
Hlavné úlohy: Russell Crowe (Gladiátor, Romper Stomper, Vlak do Yumy), Cate Blanchett (Pán Prsteňov, Letec, The Gift, Alžbeta), Matthew Macfadyen, Mark Strong, Oscar Isaac, Kevin Durand