Originály a prespievané skladby v Česko Slovenskej Superstar 2011

1
1553

Pri zbežnom sledovaní súčasnej Superstar som postrehol, že sa objavilo mnoho skladieb, ktoré sú niečím zaujímavé a mnoho súťažiacich takých, čo spievať naozaj vedia. Chcel som ale pripojiť pár takých myšlienok a tiež videí, originály a prespievané verzie skladieb. Niektoré skladby udreli po srdci… Napríklad taký Petr Ševčík s jeho úžasným hlasom zaspieval posledne This is the Last Time od Keane. Aj keď nebola táto verzia podobná na originál, bola skvelá. Nuž ale pozrite sa aj na ďalšie verzie a prespievané…

Keane – This Is The Last Time

Petr Ševčík a jeho prespievaná verzia

Láska bolí
Hudobná legenda Nazareth vytvorila pred 40 rokmi veľký hit o tom, ako veľmi láska môže bolieť. Pozrite si originál a neskôr aj verziu od naozaj peknej a hlasovo prekvapivej Gabriely Gunčíkovej.

Nazareth – Love Hurts

Gabriela Gunčíková a Love Hurts

Ide jej to naozaj dobre, že? Škoda len, že má oproti ostatným dosť výrazný náskok, čo ich možno znevýhodňuje. Gabriela totiž rovnakú skladbu už spievala pred niekoľkými mesiacmi a tak ju mala perfektne nacvičenú, hlas vycibrený a preto nebolo možné nájsť na jej prespievanej verzii výrazné chybičky. Práca s profesionálnou (teda aspoň to tak vyzerá) kapelou MERYLAND sa jej zrejme osvedčila. Veď pozrite sami, je to to isté…!?

Bruno Mars:
Bruno Mars, ako sme tu už písali, žne úspechy jeden za druhým a súčasnosť mu praje. Jeho skladby sú hitovky a to vie aj americká krv v tohtoročnej Česko Slovenskej Superstar – Noah Ellenwood, Američan z Chotěbuze pri Českom Těšíne, ktorého publikum žerie a prehliada všetky falošné tóny, alebo nejaké popletené slovíčka. Spev mu ide a angličtina mu je výhodou… Pozrite si originál Bruno Mars a Noahovu verziu.

Bruno Mars – Just the way you are

Noah Scott Ellenwood – Just the way you are

Tak ako im to tento rok ide? Samozrejme, že tento výber je veľmi veľmi krátky. Je skôr len takým pripomenutím, že zatiaľ títo mladí spievajú pesničky druhých aby sme vedeli, či spievajú vôbec skladbu, ktorú iné dôverne poznajú a vedia, či je to ona, alebo ide o absolútne zlyhanie. Príde doba, keď možno títo mladí prinesú do sveta hudby niečo nové. Tak im to poprajme, ak je to zároveň ich snom. Sny sú predsa na to, aby sme si ich plnili a aby sme verili, že ich je splniť možné a že vôbec majú zmysel. O Superstar a všetky možné videá, názory a články si môžete prečítať aj na partnerských stránkach o Superstar, kde je toho toľko, čo možno prečítať a sledovať, že som rezignoval už na začiatku. Dobrú noc.

Comments are closed.