Nový Šialený Max v roku 2015 a ten istý režisér ako v časoch Gibsona

0
1773

Mad Max 2015Nebýva zvykom, aby režisér kultového filmu o niekoľko desaťročí nakrútil znova ten istý film, len s inými hercami a s inou úrovňou efektov. Kultová trilógia Šialený Max, ktorá priniesla zásadnú slávu Melovi Gibsonovi a zaradila ho medzi akčné hviezdy, bola a je pre niektorých filmových fanúšikov dokonca posvätná pôda a správy o novom Maxovi neprijímajú s nadšením. Pre mnohých je totiž Mad Max jedine Mel Gibson. Čím to je, že sa George Miller rozhodol režírovať opäť ten istý film ako pred rokmi?

Mad Max: Fury Road
Aj v prípade nového, ako inak, re-make slávneho filmu, sa môžeme tešiť na zasadenie do sveta, ktoré sa stalo inšpiráciou pre mnohé počítačové hry a mnohé romány. Posapokalyptický svet sucha a msrti v odľahlých púšťach, ktoré pretvorili planétu Zem, nepoznajú zákony a mier. O svoje prežitie bojujú rôzne skupinky, využívajú posledné zásoby palív, vozidlá prekonávajúce dlhé vzdialenosti nehostinného sveta plnia obrannú, aj útočnú funkciu. V celom svete je teda priestor a ospravedlnenie, ak je niekto šialený. Hoci pravdou je, že Max nie je šialený…

Pri pohľade na novú ukážku máte dojem, že vidíte niečo celkom nové, nikdy nevidené a nepoznané. Ukážka plná efektov a akcie zatiaľ vyzerá, akoby šlo o jednu dlhšiu scénu s pár prídavkami. Film sa pritom ešte stále tvorí a jeho uvedenie do kín je naplánované na rok 2015. Sami sme zvedaví, čo z toho nakoniec vznikne. Miernym upokojením väčších protestov z nového re-make nie tak starej klasiky je azda rovnaký režisér. V konečnom dôsledku tak môže ísť aj o akési porovnanie jeho práce pred 35 rokmi a dnes.

V hlavných úlohách sa objavia Tom Hardy, na nepoznanie zmenené Charlize Theron, modelka Rosie Huntington- Whiteley, Zoe Kravitz (dcéra Lennyho Kravitza) a mnohí ďalší.

Pôvodný Mad Max
Pôvodný Mad Max vznikol v roku 1979, kde bol hlavnou hviezdou Mladý Mel Gibson. Úspešný bol aj druhý diel z roku 1981. Tretí diel vznikol v roku 1985 a niesol názov Mad Max Beyond Thunderdome. Všetky tri režíroval George Miller.