Múzeum Bojnice ponúka na leto bohatý program

0
3832

Bojnický zámok, ako jeden z najobľúbenejších cieľov domáceho turistického ruchu, chystá na leto niekoľko zaujímavých podujatí, ktoré potešia milovníkov histórie, deti, aj nadšencov pre historické príbehy a zaujímavosti.

Bojnický zámok, leto

Pre rodiny s deťmi prináša múzeum počas leta detské prehliadky, ktoré spájajú poznanie so zábavou. Počas pracovných dní vždy o 11:00 môžu detskí návštevníci na príbehu slečny Agnes Turzovej objavovať život v období renesancie a porovnávať ho so súčasnosťou. Každý pracovný deň o 14:00 môžu deti a ich rodičia spoznávať spoločne so slúžkou Betkou za pomoci starých kufríkov osudy bývalých obyvateľov zámku.
Letnú ponuku múzea dopĺňajú nočné prehliadky zámku, ktoré okrem rozprávania o histórii prinášajú i legendy, jedinečnú atmosféru, stretnutia s duchmi, strašenie či spoločný prípitok v nádhernej Zlatej sále. Bez potreby predchádzajúcej rezervácie je možné navštíviť nočné prehliadky vždy v piatok a sobotu o 21:00.
Vybrané augustové večery spestrí pripravované muzikálové predstavenie V tieni veže.
Leto v Bojniciach je už tradične úzko späté s koncertmi Bojnického hudobného leta, ktorých významná časť sa koná práve v reprezentačných priestoroch zámku.

Neodmysliteľnou súčasťou letnej ponuky múzea sú výstavy. Toto leto prináša múzeum hneď dve podnetné výstavy – Katastrofy ľudského tela a Expozíciu mučiacich nástrojov.
Podrobnejšie informácie: www.bojnicecastle.sk a www.snm.sk