Monty Python a jeho skryté poklady

0
1580

Milujete Monty Python?
Slávite poctivo Medzinárodný deň šibnutej chôdze?
Pre všetkých nadšencov ich kultovného humoru je kniha Monty Python´s Flying Circus skutočnou lahôdkou.
Knižka s podtitulom Skryté poklady je uceleným príbehom fenomenálnej britskej humoristickej skupiny Monty Python.

Je to príbeh napísaný v spolupráci so všetkými členmi, ktorý zhŕňa život všetkých šiestich protagonistov a ich seriál skečov Lietajúci cirkus od začiatkov cez vrchol slávy, pády i fenomenálny návrat.

Súčasťou je 22 samostatných príloh, faksimile z pôvodného montypythonovského archívu – scenáre s ručne písanými poznámkami, zoznamy postáv, plagáty a iné animácie.
Prečítajte si všetko, čo ste o Monty Python ešte nevedeli, a možno ani vedieť nechceli.

Ešte nikdy predtým slová, fotografie, ilustrácie či vyberateľné faksimile pamätných dokumentov nerozprávali príbeh Monty Python tak brilantne ako táto kniha. Všetko od začiatkov c cambridgskom Footlights, cez ich účinkovanie v BBC, celosvetovú hviezdnu slávu, nakrúcanie filmov, spory, opätovné udobrenie a smrť až po ich záverečnú spoločnú šou v londýnskej O2 aréne v roku 2014.
Tými pokladmi sú spomínané faksimile unikátnych artefaktov, celkovo ich je 22. Takže ak patríte k fanúšikom týchto originálnych šialencov, musíte mať knihu Monty Python´s Flying Circus.

Britský autor Adrian Besley pôsobil v BBC ako reklamný textár, písal pre deti a je autorom množstva populárnych publikácií, sčasti so športovou tematikou.

Monty Pythonov Lietajúci cirkus je legendárny televízny seriál skečov slávnej britskej parodistickej a satirickej skupiny. Po prvý raz ho vysielali v roku 1969 na BBC. Celkovo natočili 45 dielov, rozdelených do štyroch sérií.
V knihe Monty Python´s Flying Circus vás čaká naozaj neuveriteľná prehliadka tejto originálnej skupiny. Od časovej osi, ako šiel čas. Cez predpythonovský život, popis titulných postáv, prvú sériu až po veľké úspechy.
Dozviete sa o Teórii Anny Losé, Najdesivejšej britskej rodine, aj o raritných pythonovských scenároch.
V knižke nájdete Najvtipnejší vtip na svete, Reštauračný skeč a pozriete sa na Ministerstvo švihnutej chôdze.

Čítajte tiež:

Zlá imunita a skryté zápaly v organizme

Rozhovor s bývalou spoločníčkou. Je načase prestať idealizovať sexuálny priemysel

Nevera po hudobnícky: Dva vydarené albumy miliardového páru