Madonna natočila historicko-romantický film W.E.

0
1689

Kráľovna popu Madonna nezaháľa ani chvíľu. Okrem početných hudobných, módnych a charitatívnych projektov sa stala aj režisérkou. Svoje režisérske schopnosti si skúsila už v roku 2007 keď natočila nízkorozpočtovú komédiu Filth and wisdom, ktorú predstavila svetu na filmovom festivale Berlinale vo februári 2008. Kritika ho prijala vlažne a tak sa rozhodla skúsiť to znovu. Tento rok ohlásila účasť na festivale v Nemeckom Berlíne opäť a to so svojou filmovou novinkou pod názvom W.E. Presnejšie tam prezentovala prvú časť vtedy ešte nedokončeného diela, ktorého premiéru plánuje až na filmový festival v Benátkach. Toto prvé premietanie malo za úlohu získať distribútorov pre európsky trh, čo sa napokon stalo.
Spoluautorom nového filmu je Alek Keshishian, ktorý s Madonnou pracoval aj na jej prvom dokumente vôbec Truth or dare z roku 1991. Film s rozpočtom 18 miliónov libier sa natáčal počas minulého roku. Začalo v júli v Londýne, pokračovalo vo Francúzsku a po 50 dňoch sa celý štáb presunul do USA. Posledná klapka padla 17.septembra 2010 v americkom New Yorku.
Film zachytáva dva ľúbostné príbehy, ktoré delí 6 desaťročí. Prvý z nich sa odohráva v súčasnom New Yorku a jeho hrdinkou je mladá Wally Winthrop (Abbie Cornish), ktorá má za sebou komplikovanú minulosť a do New Yorku sa prisťahovala z juhu, aby pracovala v Sotheby’s. Svojej kariéry sa nakoniec vzdá kvôli manželstvu s úspešným psychiatrom (William Richard Coyle). Ich zväzok však nie je šťastný a Wally sa cíti byť osamelá, nešťastná a znudená. Útočisko pred realitou nachádza v posadnutosti romantickým vzťahom z minulosti, konkrétne vzťahom následníka britského trónu Eduarda VIII (James D’Arcy) a rozvedenej američanky Wallis Simpsonovej(Andrea Riseborough). A tak, keď sa dozvie, že v Sotheby’s sa bude konať dražba majetku Vojvodu a Vojvodkyne z Windsoru, pokúsi sa vrátiť do starých koľaji, aby pochopila tomu silnému vzťahu cez artefakty, ktoré páru patrili. Práve v Sotheby’s sa Wally stretáva s Evgenim (Oscar Isaac), ruským členom ochranky s tajomnou minulosťou. A ako hlbšie a hlbšie preniká do milostného vzťahu Eduarda a Wallis, vzďaľuje sa od svojho manžela a sama sa zamiluje.
Druhý príbeh je milostný vzťah Eduarda VIII následovníka britského trónu, ktorý abdikoval pre lásku k Wallis, aby sa s ňou mohol oženiť. Následníkom trónu sa tak stal jeho brat, manžel Alžbety – Kráľovny matky (Natalie Dormer), Vojvodkyne z Yourku, ktorá sa tak stala roku 1936 poslednou írskou kráľovnou a indickou cisárovnou.
Madonna si tento krát odkusla poriadne sústo. Zostáva nám už len počkať na finálny výsledok a dúfať, že Madonna režíruje lepšie ako hrá. Zaujímavosťou je, že drobnú postavu si v snímke zahrá aj Madonnina najstaršia dcéra Lourdes. Nejedná sa však o ich prvú spoluprácu. Lourdes vystúpila so svojou mamou ako klavírny doprovod počas The Sticky & Sweet Tour v Izraeli v roku 2009 a obe spoločne založili módnu značku Material girl.
V súčasnosti sa zaneprázdnená matka 4 detí pripravuje na fotenie pre titulku prestížneho magazínu Vanity Fair v rámci promo aktivít k snímku a podľa blízkych spolupracovníkov Madonna intenzívne počúva demá rôznych nových umelcov a hľadá producentov pres svoj ďalší štúdiový album, ktorý by mal vyjsť začiatkom budúceho roka.
Madonna 2011