Lucie Bílá si v Bratislave získala Slovákov, nielen vynikajúcim koncertom

0
1621

Lucie Bílá, Černobílé turnéLucie Bílá v rámci svojho ČERNO-BÍLÉ turné dnes odspievala svoj bratislavský koncert. Československá speváčka, ako sa sama neskôr predstavila, s výnimočným hlasom a osobnosťou, si získala všetkých na zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Nie iba spevom a výborným živým výkonom, ale aj príhovormi k ľuďom, občasnými výletmi medzi nich a nemožno opomenúť ani niekoľko hudobných skokov inam. Zaznela prespievaná 20 ročná hitovka od Nirvany Smells Like Teen Spirit, no neskôr aj krásne a v slovenčine zaspievané Vyznanie od Mariky Gombitovej. Touto skladbou a jej podaním v nádherných šatách si získala znova celé publikum. Akúsi hrdosť bolo odrazu cítiť v celej hale, keďže k potlesku sa postavili azda všetci. Šlo o jeden z najsilnejších momentov večera. Veľký potlesk a standing ovation sa zopakovali ešte párkrát. Multižánrový koncert, kde zazneli niektoré slávne hity, aj novšie piesne, nebol len o hudbe. Nádherným spestrením bolo vystúpenie svetelného maliara Dowisa a The Pastels, ktorí sa spolu s Luciou objavili na pódiu taktiež, ako aj v samostatnom čísle. Neustále bolo na čo pozerať, ako po efektovej stránke, tak aj po tanečnej.

Jej náklonnosť k Slovákom a vyznanie k nim si otvorilo cestu ku každému. Počas večera vymenila niekoľko kostýmov, pri každej skladbe však oplývala energiou bez známok únavy. Spev s vynikajúcimi výškami a skokmi jej vlastný bol aj pri poslednej skladbe, akoby bola čerstvá a práve začala. Predviedla koncert, z ktorého si pokojne môžu brať príklad mnohí iní interpreti. Maximálne ľudská, milá, a naživo vystupujúca vynikajúca speváčka, zopárkrát pripomenula, koľkí ľudia majú zásluhu na celom vystúpení, čím si nevzala len pre seba celý úspech a divácke potlesky. Aj viacerí ďalší návštevníci hodnotili koncert za vydarený, plný života, energie a Lucie Bílej.

V Košiciach už 21. októbra
V rámci svojho turné, ktoré je organizované v spolupráci s agentúrou NoGup, sa Lucie objaví už v pondelok 21. októbra aj v Košiciach – v Steel Aréne o 19:00 hod.. Aj tam sa môžu Slováci tešiť na jej piesne, tanečnú a svetelnú šou, a najmä na Luciu Bílú. Na bratislavskom koncerte jej predskakovala mladá česká speváčka Patricie s kapelou. Kto a či to bude tak aj v Košiciach sa nechajte prekvapiť. Lístky si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal.

foto: Tina