Lady Gaga má nové video, no nestojí zaveľa

1
1547

Nezastaviteľná Lady Gaga , ktorá má v súčasnosti plné ruky práce s propagáciou posledného albumu Born this way, nám minulý týždeň predstavila svoj nový klip k tretiemu singlu The Edge Of Glory. Režisérom spomínaného klipu pôvodne bol Joseph Kahn, ktorý s excentrickou popovou divou spolupracoval už na štýlovom videu k singlu Love game z jej debutového albumu The Fame. Žiaľ tento krát si na pľaci nesadli a režisér z natáčania odišiel aj s celým technickým vybavením. Z epického klipu, v ktorom sa Gaga mala predstaviť ako umierajúca morská panna v jej milovanom New Yorku, ostalo jednoduché, zle zostrihané videjko bez pointy a deju, v ktorom speváčka poskakuje po ulici a požiarnom schodisku z jednej strany na druhú. Video nakoniec vraj dokončil nejaký technik prostredníctvom programu MAGIX Video Deluxe. Či je toto vysvetlenie pravdivé, alebo je to len obhajoba nepodareného klipu sa už asi nedozvieme. Jasné ale je, že od kreatívnej video perfekcionistky sme čakali viac, vzhľadom na jej predchádzajúcu tvorbu. Žiaľ pre pracovné vyťaženie už asi nebol čas na dotvorenie klipu, či jeho úplne prerobenie. Žiadne oficiálne vyjadrenia zatiaľ nepadli, ale Jospeh na svojom twitteri potvrdil, že video si Gaga režírovala sama a problémy pri natáčaní rovnakou cestou potvrdila aj choreografka z tímu speváčky. V klipe sa okrem Gagy objaví aj nedávno zosnulý hudobník Clarence Clemons, ktorý s ňou spolupracoval na piesňach Hair a Edge of glory.
Úprimne musím zhodnotiť, že Lady Gaga sa, čo sa klipov týka, veľmi zhoršila. Všetky tri posledné dielka (Born this way, Judas, The edge of glory) sú slabým odvarom jej predchádzajúcich.
Mimochodom obdobná situácia sa už raz stala aj inej speváčke a to pri natáčaní klipu Gimme more popovej princeznej Britney Spears, ktorá údajne natáčanie opustila pre nezhody s režisérom.

Comments are closed.