Konšpirácia: Prekliatie amerických prezidentov zvolených každých 20 rokov

0
3557

Americkí prezidenti boli určité historické osobnosti, ktorým sa nie vždy podarilo vládnuť celé svoje volebné obdobie. Hoci to znie podivne, je pravdou, že viacerí zomreli skôr, ako odvládli celé obdobie v prezidentskom kresle a dokonca je tu jedna hrozivá spojitosť, ktorá by mohla predpoveď, ktorý prezident bude ďalší na rade. V súčasnosti sa miestami v médiách objavujú rôzne hypotézy o tom, prečo má Barrack Obama jazvu pri uchu smerujúcu k čelu. Dokonca aj dovtedy inteligentní blogery sa prikláňajú k šialeným konšpiráciám, že Barrackovi slobodomurári operovali mozog, aby vylepšili jeho schopnosti presadiť zmeny, ktoré mu sami vsugerovali. Zabudnime teraz ale na konšpiráciu, ktorá aj tak nikam nevedie a istotne ide o hlúposť. Vec, ktorá vŕta v hlave všetkým milovníkom záhad a o to viac aj numerológom a astrológom je záhada, ako je možné že prezidenti zvolený v rokoch deliteľných číslom 20 zomreli skôr ako dovládli?!

William Henry Harrison bol za prezidenta zvolený v roku 1840. Zomrel pred skončením volebného obdobia, rovnako ako v roku 1860 zvolený Abraham Lincoln. V roku 1880 bol zvolený James Garfield, v roku 1900 William McKinley a v 1920 roku zas Warren G. Harding. Všetci traja zomreli skôr, ako mohli odovzdať sami kreslo nástupcovi. Prvý krát si to všimli médiá už v roku 1923 kedy zomrel prezident Harding. Ďalší šokujúci fakt je ten, ide o postupnosť kedy zomrel každý štvrtý zvolený prezident. Po Hardingovi zomrel taktiež jeden americký prezident pre mnohých z nás s oveľa slávnejším menom, Franklin Delano Rooswelt. Dokonca v podobnom období zomrel aj ten, čo by tesne vyhral voľby, ak by nemal väčšinu práve Franklin. Táto postupnosť sa zastavila, no nadšenci pre numerológiu varujú, že sa môže kedykoľvek obnoviť. Podivné je, že sa tento jav vzťahuje výhradne na amerických a nie cudzích prezidentov. Nuž ale pokračujme. Viete teraz sami, bez pomoci, ktorý americký prezident bol zvolený o dvadsať rokov neskôr? Ďalší prezident známeho mena, ktorý skončil predčasne, avšak rukou vraha v Dalase pri ceste mestskou ulicou v kabriolete? Ak ste hádali amerického prezidenta J. F. Kennedyho, uhádli ste správne. Jeho smrťou podivná sria úmrtí skončila. Možno len dočasne.

Niektoré zdroje hovoria, že za toto celé môže stará indiánska kliatba pochádzajúca z čias, keď sa prezident Harrison stretol s indiánskym vodcom Tecumsehom. Porazil ho a zhatil mu jeho sny vrátiť Indiánom pôdu a pôvodný život. Tecumseh mal mať brata zároveň uznávaného čarodejníka Tenskvatava, ktorý sa mal postarať o kliatbu vodcov bieleho ľudu.