Intímny telocvik pre všetky ženy

0
1915

Trápi totiž mnohé ženy…a nemusela by. Inkontinencia je v spoločnosti tabu a to je škoda.

Metóda Andrey Kristonovej – Kristonovej intímny telocvik – vyliečila v priebehu posledných tridsiatich rokov státisíce žien. Mnohým sa zlepšil zdravotný stav, začali sa cítiť dobre vo svojej koži v každej fáze života. Začali naplno prežívať svoju sexualitu. Vďaka cvičeniu sa narodilo niekoľko sto bábätiek.
Je to životný štýl, súčasť starostlivosti o našu ženskú podstatu a vedomá ochrana nášho zdravia. Svoju metódu rozvíja Andrea Kristonová od roku 1986 a slúži ako liečba, aj ako prevencia.

Vďaka sérii cvikov v knihe Kristonovej intímny telocvik sa môžeme zaručene dopracovať k silným „spodným“ svalom. Zaradením niekoľkominútového cvičenia do nášho denného programu a uvoľnením emočných blokov môžeme dosiahnuť zlepšenie, či dokonca môžu úplne zmiznúť príznaky akými sú napr.:

  • ťažkosti s udržaním moču alebo stolice,
    •oslabenie pošvy,
    •klesnutie močového mechúra, maternice či konečníka,
    •endometrióza,
    •syndróm polycystických vaječníkov,
    •nedostatočná produkcia ženských hormónov,
    •neplodnosť,
    •sklon k potratom,
    •sexuálne dysfunkcie,
    •vaginizmus a iné kŕče v podbruší,
    •zápchy, zápaly a bolesti v podbruší neznámeho pôvodu,
    •príznaky po odstránení maternice,

Andrea Kristonová ponúka v knihe najskôr cviky pre harmonickú tvár – gymnastiku tváre, cviky na hrdlo proti chrápaniu, uvoľnenie tváre. Ďalšia kapitola je venovaná ochrane poprsia, súčasťou je séria intenzívnych cvičení na udržanie pŕs a omladenie pŕs.
3.kapitola knihy Kristonovej intímny telocvik ponúka praktiky na uvoľnenie menštruačných kŕčov. A napokon 4.kapitola, ktorá je základom knihy – intímny telocvik. Andrea vysvetľuje, ako postupovať s cvičeniami. Dokonca pridáva intímny telocvik pre mužov a tréning detí.

Čo možno očakávať od cvičení?

Ťažkosti s hemoroidmi sa zmiernia alebo ustanú, keďže tkanivová poduška, ktorá sa nachádza v okolí konečníka, bude mať silnejšiu oporu. Vďaka získanej pevnosti zaujme pôvodné miesto a nebude vyťahane vytŕčať von bez držania.

Zníži sa náklonnosť intímnych častí tela na zápaly. Zosilnením svalov zníži pravdepodobnosť, aby sa z konečníka do pošvy dostali choroboplodné zárodky. Sliznica bude odolnejšia.

Menštruačné kŕče prestanú alebo sa zmiernia. Intenzívnym pohybom sa zvýši zásobovanosť maternice krvou. Je to, akoby sme masírovali vnútorné orgány, veď pri každom pohybe panvového dna sa zdvihnú pošva, maternica aj vaječníky. Ich fungovanie sa tak stane harmonickejšie.

Menštruácia sa môže stať pravidelnejšou. Menštruačný cyklus, samozrejme, ovplyvňuje množstvo faktorov. Na dozrievanie vajíčka vplývajú naše emócie (očakávanie bábätka, strach z počatia, napätie, odmietanie našej ženskosti, snaha uchovať si status dieťaťa ap.), náš fyzický stav, hormonálne zmeny, množstvo tukového tkaniva a ešte veľa iných vecí. Normalizácii stavu nám pomôže zmena vzťahu k nášmu telu, zvýšená prekrvenosť panvy, pohyb vnútorných orgánov, zvýšená funkcia dolných čakier.

Zvýši sa schopnosť počatia. Tieto cvičenia nezabraňujú počatiu, naopak, zvyšujú schopnosť počatia. To samo osebe však, samozrejme, nestačí. Zvyšuje sa počet žien, ktoré majú orgány zdravé, a  predsa každý mesiac znova sklamane konštatujú, že už zasa menštruujú, maličké opäť neprichádza. Telocvikom však nielenže orgány dostanú viac živín, ale pôsobíme aj na dve dolné energetické centrá, ktoré napomáhajú fungovaniu orgánov panvy.

Čítajte tiež:

Zažiarte na jar s dokonalými líčkami

7 znakov, že chodíte s egomaniakom

Pri ďalšom pohovore si tieto veci radšej nechajte pre seba