Indiana Jones sa vráti do kín pod režisérskou taktovkou Stevena Spielberga

0
1792

Po megaúspešnej reinkarnácii Star Wars, plánujú Walt Disney Pictures natočiť piaty diel série o dobrodružstvách neposedného archeológa, ktorý má mimoriadny zmysel dostať sa do života ohrozujúcich prúserov. Réžie sa ujme Steven Spielberg a nie je vylúčené, že hlavnej úlohy sa opäť zhostí dnes už 72-ročný Harrison Ford. Premiéra je naplánovaná na 19. júla 2019.

Indiana jones

Walt Disney Pictures veľmi dobre vedela, prečo kúpila spoločnosť Lucasfilm – spolu s ňou totiž získala dve zaručené esá: Star Wars, na ktorom sa začalo pracovať okamžite a Indianu Jonesa, s ktorým sa vyčkávalo. „Indiana Jones je jeden z najobľúbenejších hrdinov v kinematografii a my sa nemôžeme dočkať až ho prinesieme späť na filmové plátno,“ povedal riaditeľ Disney Pictures, Alan Horn.

Sága Indiana Jonesa začala v roku 1981 pilotným filmom Dobyvatelia stratenej archy. V roku 1984 naledoval Chrám skazy a za päť rokov Posledná krížová výprava. V roku 2008 vznikla zatiaľ posledná, štvrtá časť príbehu s názvom Kráľovstvo krištáľovej lebky, ktoré bolo prijaté kritikmi i obecenstvom veľmi vlažne. Vo štvrtej časti si po boku Forda zahral aj Shia LaBeouf, ktorého by mal v úlohe Jonesovho syna vystriedať Chris Pratt. Poznať ho môžete zo Spielbergovho posledného Jurassic Parku. O samotnom príbehu piateho diela sa nevie takmer nič, scenár je vo fáze predpríprav a ešte sa na ňom nezačalo oficiálne pracovať.

indiana jones

Čo je zaujímavé, tak na filme sa nebude podieľať George Lucas, ktorý svoju známu filmovú spoločnosť Lucasfilm predal za 4 miliardy Disney Pictures. Práve Lucas stál spolu so Spielbergom pri zrode legendy Indiana Jonesa a nikdy sa žiadna časť nezačala nakrúcať, kým si dvaja majstrovia nesadli nad scenár a nevybrúsili všetky potrebné detaily. Preto je zvláštne, že tentoraz sa tento „rituál“ asi bude musieť obísť.

Vyzerá to tak, že sa Harrison Ford rozhodol vzkriesiť svoje ikonické filmové úlohy: k Star Wars  a Indiana Jonesovi by sa mal pridať ešte Blade Runner, ktorý má vyhlásenú premiéru v januári roku 2018. Zdá sa, že sa Harrison sa ani vo svojom pokročilom veku nudiť nebude…

Photo credit @ wikipedia.org