Garbage sa vracia s novou hudbou

0
1677

Britsko-americká alternatívna rocková skupina zažila svoj vrchol v 90. rokoch, keď všeobecne alternatívna rocková scéna rozkvitala. Od svojho vzniku v roku 1994 skupina vydala 4 štúdiové albumy (Garbage, Version 2.0, Beautiful Garbage, Bleed like me) a jednu výberovku najväčších hitov Absolute Garbage z roku 2007.
Od prestávky, ktorú si skupina dala, si každý člen šiel vlastnou cestou a venoval sa sólovým projektom a produkcii.
Začiatkom minulého roka, speváčka skupiny Shirley Manson zverejnila na svojom facebook konte, že nahráva spolu s členmi skupiny novú hudbu. V októbri sa správa oficiálne potvrdila a skupina začala znovu pracovať na novom piatom albume. Ten mal pôvodne vyjsť už toto leto, ale práce na albume sa preťahujú a tak sa novej nahrávky dočkáme vraj až v roku 2012. Prvý singel by mal vyjsť ale do konca roka.
Jednotliví členovia zverejnili aj prostredníctvom sociálnych sietí pracovné názvy piesní , ktoré pre album plánujú vydať: „Time Will Destroy Everything“, „Blood for Poppies“, „Alone“, „Control“, „Animal“, „Automatic Systematic Habit“, „Sugar“, „Felt“, „Lies, Lies, Lies“, „Not Your Kind of People“, „T.R.O.U.B.L.E“ a „Big Brite World“.
Veríme, že sa na nový album tešíte rovnako ako my!