Fanúšikovia starých Titanov o nových: Už chýbala originalita

0
1947

Clash of TitansČo myslíte, čo by mohli povedať fanúšikovia starej, pôvodnej verzie Súboju Titanov o novom spracovaní so Samom Worthingtonom (Terminátor 4, Avatar) v hlavnej úlohe? Podľa názorov, ktoré u niekoľkých z nich prevládajú, ide viac menej o výsmech. Čo som sa pri malom vyspovedaní troch návštevníkov kina dozvedel zhrniem aspoň do skratky.

Dej nebol nijak napínavý a bolo jasné, ako to dopadne. Niektoré časti z pôvodného akoby ani neboli dostatočne vystihnuté, či sa im film celkom vyhol. Úloha mechanickej sovy z pôvodného znenia bola podaná v novej verzii len okrajovo a tak trochu s pokusom o humor, ktorý aj ľudí v kinách rozosmial. Je jasné, že osobitosť starého spracovania je o niečom inom, doba kedy bol vyrobený je o kvalite efektov tej doby, ktoré sú dnes samozrejme na smiech. Remake filmu sa dal očakávať už pred rokmi. Ale už tomu chýbala originalita.
V novej verzii ide o poriadnu filmovú sprchu plnú efektov a zážitkov, no viac menej pre fanúšikov mladých, ktorí nevideli pôvodne znenie. Veď práve tí sú z novej podoby Súboju Titanov unesení asi najviac. Tí starší, alebo viac vnímaví filmové umenie boli skôr sklamaní. 100 ľudí = 100 chutí, vždy hovorievam. Nič menej treba pripomenúť, že film je premietaný aj u nás aj v zahraničí v 3D a tentoraz oveľa vo väčšom počte ako u Avatara prevláda názor, že technológia 3D je naozaj záber na oči a nie každý sa cítil dobre. Bolesti hlavy sa nevyskytujú u každého, no i tak, ak sa na to necítite, vyberte si klasickú verziu filmu.