Elvis Presley zaspieva na koncerte v Bratislave so živou kapelou

0
1805

Možno ste aj vy videli billboard s informáciou, že v Bratislave vystúpi Elvis Presley. Prvá myšlienka je, že ide o poriadnu hlúposť. No len čo sa začnete v tom trochu hrabať, pochopíte, že vôbec nie. 22. marca sa na Slovensko ako do jednej z mála krajín Európy dostane zaujímavý koncert. Ako už uvedenie a názov, rovnako ako veľká reklamná kampaň v Bratislave napovedá, bude spievať Elvis Presley. Dokonca originál. Hovorí sa že Elvis Presley nezomrel a žije. Každý pritom pravdu pozná a je nepopierateľná, na druhej strane ale ožíva jeho hudba a v tomto zaujímavom projekte ožije opäť a na malom Slovensku. Projekt, ktorý vznikal za veľkého záujmu médií už v USA sa presunie v marci na Slovensko, na zimný štadión Ondreja Nepelu.

Na tomto videu si všimnite zaujímavosť. Hudobný sprievod na tomto na koncerte tvoria ľudia, ktorí s Elvisom naozaj kedysi hrali. Na videu nižšie bude hneď na začiatku jeden zaujímavý záber na klaviristu ešte pôvodne s Elvisom a ten istý klavirista ho sprevádza opäť, len s tým rozdielom, že Elvis je mŕtvy a klavirista živý. Hudbu teda okolo neho netvoria len tak hocijakí ľudia, ale ľudia, ktorí majú s pôvodnou hudbou aj Elvisom samotným veľa spoločného.

Ako je to však celé možné si môžete prečítať v tlačovej správe agentúry Vivien, ktorá koncert zabezpečuje.

Elvis Presley Enterprises prináša strhujúcu veľkolepú Show ELVIS PRESLEY IN CONCERT.
Túto fantastickú show si budú mať možnosť diváci vychutnať na Slovensku ako jediní z okolitých krajín!

V roku 1996 vznikla myšlienka najvplyvnejších hudobných producentov ako vrátiť Elvisa Presleyho na pódiá. Z jednoduchej idei vznikla produkcia, ktorá sa stala okamžite svetovým bestsellerom. Premiéra projektu sa uskutočnila v roku 1997 za prítomnosti manželky Priscily a dcéry Lisy Marie Presley. Hosťami slávnej premiéry boli Barbara Streisand, Bono, Michael Jackson a mnohí iní. Elvis zahral vo svojom živote iba 5 koncertov mimo USA, v roku 1957 v Kanade. Elvisovi fanúšikovia a hudobní kritici z celého sveta si na neuveriteľný hudobný zážitok museli počkať až do dnešných čias.
ELVIS PRESLEY IN CONCERT je hudobná produkcia, ktorá naživo spája na pódiu Elvisových bývalých spoluhráčov s videoprojekciou Elvisa.

Bono spevák U2 pre Rollingstone Magazine:
„Pred Elvisom nebolo nič. Všetci mu musíme poďakovať – Elvis Presley in concert je toho iba dôkazom.“

B.B. King, King of the Blues pre The Independent
“Osobne si pamätám Elvisa motať sa v hudobných štúdiách the Sun. Bol to dynamický mladý muž. Až po jeho smrti som si uvedomil, že jeho pohľad na hudbu bol tak unikátny ako Sinatrov. Po zhliadnutí “Elvis Presley in concert” možem povedať, že Elvis ostáva večne živý.”

Elton John
“On to celé naštartoval, projekt Elvis Presley in concert to potvrdil. Neviem si predstaviť, kde by bola dnešná hudba bez Elvisa”

Barbara Streisand po zhliadnutí Elvis Presley in concert:
“Musí to byť ťažké predstierať vlastnú smrť, Elvis to dokázal.”

Elvis mal desať, keď v súťaži talentov počas jarmoku v roku 1945 si vyspieval druhé miesto, odmena bola 5 dolárov a voľný lístok na všetky jarmočné kolotoče. Dva roky nato dostal prvú gitaru. V auguste 1953 prišiel do štúdia Memphis Recording Service, aby za štyri doláre nahral na šelakovú platňu skladbu My Happiness, ktorú venoval matke k narodeninám. Majiteľa Sama Phillipsa zaujal a v tomto štúdiu nahral aj svoju prvú pieseň That´s All Right Mama. Tú začala hrať memphiská rozhlasová stanica WHBQ. Za pár dní pri rozhovore sa celý Memphis dozvedel, že tento nový rhythm & bluesový spevák je miestny 19-ročný mladík a k tomu beloch.
V priebehu mesiaca sa z prvej Elvisovej platne v Memphise a okolí predalo 17 tisíc kusov, čo bolo na regionálne pomery veľmi veľa. Pódiom Elvisovho prvého vystúpenia bola korba nákladného auta na Lamar Avenue v Memphise. Nasledovali prvé vystúpenia v televízii, koncerty na Floride, v Texase. Jeho manažérom sa stáva plukovník Parker. V apríli 1956 viedol Elvis Presley prvýkrát americký rebríček so skladbou Heartbreak Hotel, predaj platní prevýšil sumu milión kusov. K úspechu kráľa rokenrolu až do jeho úmrtia 16. augusta 1977 takto vlastne nepriamo prispela aj láska k matke.

Show Elvis Presley In Concert prináša aj skoro 34 rokov po smrti dokonale prepracovaný autentický koncert Elvisa Presleyho. Producenti spojili kolekciu najlepších Elvisových koncertov zaznamenaných na filme a na videu, z ktorých boli odstránené všetky zvuky mimo Elvisových vokálov. Elvisove zábery sú projektované na veľkoplošné obrazovky, na pódiu hrajú jeho bývalí hudobníci a 16 členný orchester naživo synchrónne s Elvisom na videu. Hudba je komplet hraná naživo.
Zábery Elvisa cez koncert pochádzajú primárne z koncertných filmov MGM That‘s The Way It Is (1970) a Elvis on Tour (1972).Tieto zábery obsahujú najlepšie Elvisové vystúpenia jeho koncertnej kariéry.

Hneď od prvej pesničky je to magické – nachádzate sa na reálnom Elvisovom koncerte. Elvisov nahratý hlas a jeho prítomnosť na obrazovke spolu s interakciou s jeho hudobníkmi a orchestrom je tak silná kombinácia, že chvíľami zabúdate, že tam Elvis nieje osobne. Všetko, vrátane pódia, dizajnu, svetiel, zvuku a celkovej produkcie dáva pocit, že Elvis je živý a opäť so svojou skupinouna koncertnom turné. Dlhoroční fanúšikovia Elvisa, ktorí v minulosti zažili jeho koncert vravia, že opäť prežili ten neuveriteľný elektrizujúci pocit. Fanúšikovia, ktorí sa narodili až po smrti Elvisa vravia, že prežili niečo, čomalo byť pre nich navždy stratené.

Produkcia koncertu je tak autentická a tak veľmi presvedčivá, že v niektorých momentoch show majú jeho bývalí spoluhráči pocit, že Elvis je opäť späť a dokonca, že sa nachádza priamo v budove! Hudobná show – ELVIS PRESLEY IN CONCERT sa dostala až do Guinessovej knihy rekordov ako prvá tour naživo s headlinerom, ktorý už nie je medzi živými.
22. marec 2012, Zimný štadión O. Nepelu, Bratislava