Christina Aguilera na hudbu nezanevrela

0
1261

Mladá americká speváčka Christina Aguilera prežívala minulý rok jednu pohromu za druhou.
V júni 2010 vydala po 4-ročnej odmlke svoj 6 štúdiový album pod názvom Bionic. Aj keď sa album v predajnosti vyšplhal v USA na 3 miesto a v Spojenom kráľovstve na 1 miesto, fanúšikov ani kritikov nenadchol a stal sa celosvetovým prepadákom.
Koncom roka sexy speváčka ohlásila krach jej manželstva s hudobným producentom Jordanom Bratmanom, za ktorého sa vydala v roku 2005 a ktorému o dva roky neskôr porodila syna Maxa Lirona Bratmana.
Minulý rok mal premiéru aj jej herecký debut – hudobný muzikál Burlesque(u nás známy ako Varieté), kde hrá hlavnú úlohu spolu so speváčkou Cher. Aj keď kritici označili herecký výkon Aguilery ako neistý a nepresvedčivý, samotná snímka prekvapila nomináciou na zlatý glóbus v kategórii najlepší film – muzikál či komédia. Film len v Amerike zarobil viac ako 38 miliónov dolárov, čo nie je vôbec zlé a celosvetovo viac ako 63 miliónov dolárov.
Soundtrack k filmu je rovnako úspešný. Na tohtoročnom odovzdávaní Zlatých glóbusov získala pieseň Cher You Haven’t Seen the Last of Me ocenenie za najlepšiu originálnu filmovú pieseň. Zaujímavosťou je, že v tejto kategórii bola nominovaná aj pieseň Aguilery z toho istého filmu Bound to you. K dnešnému dňu sa zo soundtracku predalo úctyhodných 675 000 kópií.
Z hudobných úspechov muzikálu sa však hlavné predstaviteľky dlho netešili. Okrem zlatých glóbusov získal film aj 5 nominácií na nechvalné zlaté maliny a to v kategóriách: najhorší scenár – Steve Antin, najhorši režisér – Steve Antin , najhorší herec vo vedľajšej úlohe Cam Gigandet, najhoršia herečka vo vedľajšej úlohe – Kristen Bell a Cher a najhoršia herečka v hlavnej úlohe – Christina Aguilera.
Komerčný úspech filmu aj soundtracku dokazuje, že Christinina hviezda rozhodne nehasne aj napriek neúspechu jej sólového albumu. V novembri odhalila svoju hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy a pár mesiacov na to bola prvou celebritou, ktorá získala hviezdu na Abbeyinom gay chodníku slávy, ako poďakovanie za podporu gay komunity. V súkromí sa jej tiež podarilo nájsť rovnováhu a žiaľ z rozpadnutého manželstva zaháňa v náručí nového priateľa – producenta a muzikanta Matta Rutlera, s ktorým sa oznámila ešte počas natáčania filmu Burlesque. Ako sa zdá, každý neúspech minulého roku nakoniec vyvážil úspech v niečom inom.
V súčasnoti sa Aguilera zhostila postu porotkyne v novej hudobnej súťaži na hľadanie talentov The Vioce stanice NBC, ktorá sa teší veľkému záujmu zo strany divákov. A aj napriek neúspechu jej posledného albumu, Aguilera na hudbu nezanevrela a poctivo pracuje na novej nahrávke. K spolupráci prizvala známeho producenta Scotta Storcha, s ktorým pracovala na svojom doposiaľ najúspešnejšom albume Stripped z roku 2002. Ďalšou osobnosťou, ktorá sa údajne podieľa na albume je Dj Premier, s ktorým nahrala 9 skladieb už na album Bionic, ale do konečného výberu sa nakoniec nedostali. Na albume by sa mal objaviť aj duet so strieborným finalistom americkej talentovej súťaže The Idol 2009 Adamom Lambertom.
Christina Aguilera Bionic