Blackbird Paula McCartneyho vo vulgárnom originále

0
1778

…a Paul v nej zanadáva ako pohan…! Blackbird, významná skladba, ktorú zložil Paul McCartney, ale na jej finálnej verzii sa podpísal aj John Lennon, vznikla ešte počas ciest týchto dvoch legendárnych mien po Indii.  Tam nemožnosť používať elektrické gitary umožnila vzniknúť na akustických gitarách úžasným nezameniteľným skladbám. Tak vznikol aj Blackbird, ale tiež Julia, Dear Prudence alebo Happiness is a warm.

Nahrávali ju 11 júna v roku 1968 v štúdiu 2 na Abbey Road, pričom pri 32 pokusoch sa nakoniec na legendárne album The Beatles (White Album) dostala práve tá posledná verzia. Štvrtý pokus bol vydaný v roku 1996 na albume The Beatles Anthology, čo bolo pre zberateľov a fajnšmekrov zaujímavým lákadlom. Aktuálnu ukážku predviedol ako originálne pôvodné demo skladby Blackbird Jon Lajoie, čo je vlastne hudobník, zabávač, milovník hudby a mohli by sme ho nazvať ešte rôzne.

Ukážka z jedného z posledných objavených pokusov – záznamov pri nahrávaní. Nie celkom úplne presný spev a trochu ostrý jazyk počuteľný napríklad na 1:54.