Black Eyed Peas, úbohé pokusy o remixy a ich zlodejská kariéra

13
1707

Hudobná skupina Black Eyed Peas sa v posledných rokoch stáva známou asi najviac pre krádeže pesničiek. Raz to je skladba z Pulp Fiction, inokedy pieseň neznámej kapely o ktorej si BEP asi myslelo, že na to kapela nepríde a jej fanúšikovia tiež. Súdne opletačky mali aj pre ešte nejdnu nemenovanú skladbu a dnes v týchto dňoch v rádiách hrá skladba, ktorú prezentujú ako bombastický remix slávnej skladby The Time z filmu Hriešny Tanec (Dirty Dancing). Aká je však skutočnosť?
Viac debilnú skladbu nepočula nie len naša redakcia ale aj ľudia ráno cestou do práce v autách a názory sa príliš nestrácali rovnakému smeru. Kam vlastne tá skladba smeruje netuší nikto. Privádza vám pocit pokazenej skladby, zaseknutého CD a pokusu o remix známej skladby. Nebyť práve podmazu známych tónov, celá skladba by bola len úbohou zmesou zvukov. Nižšie sme si dovolili k videu uviesť aj malý rozbor s časom. Občas treba niečo skritizovať a na toto sa teda tešíme.

Skladba Black Eyed Peas – The Time

00:05 – prvé sekundy pripadajú ako Michal David ale kecá do toho nejaký „Smasher“ takže to isto nebude Mišo. Nasleduje pokus o Hriešny tanec
00:55 – a sakra, zaseknuté CD
01:05 – ak to doteraz znelo tupo, tak teraz príde naozaj ten tupý moment, kedy sa z BEP stáva čisto techno záležitosť
01:20 – a toto je čo? Úplne mimo žáner, niekde na verejných záchodoch celkom mimo misu.
01:39 – Aké „frikyfriky“? Celý ten kus po minúte tridsaťdeväť si neuveriteľne divný a zakrýva to pokus o opäť Hriešny tanec.
02:45 – Zas ten debilný zvuk a toho akože rap a 3:30 je tu opäť Smasher….
a hoci je do 5:16 ešte kopec času, netreba otupieť pri skladbe, ktorá i tak ide stále dookola. Žiaľ, video si pozrelo už 6 000 000 (teda šesť miliónov ľudí) od nahratia dňa 21. októbra 2010. Premýšľame, či len máme šťastie na ľudí, čo túto skladbu nenávidia, alebo vytáča aj mnohých ďalších a sledujú tu skazu hudobnej už vlastne klasiky a pokusu o zabodovanie.

Dnes však vedú remixy, techno a slávne meno. Že sa skladba nedá počúvať na iných miestach ako na diskotékach a za zavretými dverami pubertálnej detskej izby, si na šťastie uvedomuje pár ľudí. Jedno však vedzte. Pokiaľ máte obyčajný počítač a obyčajný software s názvom Fruity Loops, naučte sa s ním robiť a zatienite celé Black Eyed Peas. To, čo predviedli v tomto remixe je úbohý pokus, ktorý ľudia žerú. Vy sami si v tomto programe poskladáte a zremixujete čokoľvek podľa seba, vytvoríte celkom nové zvuky a pokiaľ chcete, zvládnete spraviť remix tejto skladby možno za tri štyri dni oveľa lepšie než stále už len kopírujúce Black Eyed Peas.

Zlodeji a nič iné:
Pre tých, čo by radi opäť písali do komentárov poznámky o tom, že ak nemáme niekoho radi, nemáme si na nich vymýšľať, tu máme nie len radu si vlastnoručne skúsiť vytvoriť taký song (je to až náramne jednoduché a stačí vedieť základ na klavíri bez klavíra a klikať myškou) ale máme tu aj zoznam článkov, ktoré samé povedia, o čom je reč, ak sa hovorí o zlodejoch plagiátoroch Black Eyed Peas. Oni už skrátka dávno stratili originalitu a melú z posledného.
Príklad číslo 1.: http://www.popeater.com/2010/01/28/black-eyed-peas-stolen-song/

Príklad číslo 2.: Úžasná je skladba, ktorú zložil ešte v roku 1999 Bryan Pringle a nazval ju Take a Dive, a na Youtube ju vytiahli len nedávno:

A „originál“ od Black Eyed Peas (netrafilo by vás počuť svoju skladbu v cudzom prevedení a bez jedinej koruny?):

Príklad číslo 3.: Ďalej skladba Adama Freelanda s názvom Mancryho vs. Party All The Time od Black Eyed Peas

– urobte si potom sami predstavu o tom, ako Black Eyed Peas preberajú podmazy, kusy skladieb aj celé zvuky. Potom sa môže pár ľudí hádať o tom, či ide o podvod voči BEP alebo o pravdu. Čo je na tom najlepšie, všade vec vydávajú ako kompletné svoje dielo.

Comments are closed.