Ako si vyrobiť čiernobiely kostým na tanečné číslo ilúziou pletúce oči

0
2874

Čiernobiela choreografia a optický klamNedávno sme predstavili úžasne jednoduché popletené video, na ktorom sa dievčence v rámci malého vystúpenia obliekli do kostýmov. Prečo popletené? Stačí ho sledovať prvých pár sekúnd a neviete, čo si o ňom myslieť. Farby na kostýmoch totiž vytvoria pri pohybe dievčat naozaj zaujímavý optický klam a vy máte pocit, že majú totálne dopletené a vykrútené nohy. Za všetko môže ilúzia a pohyb týchto dievčat. Je to dokonca jedno z mála videí, ktoré si pozriete opakovane a tak sme zisťovali, ako sa dajú takéto kostými vytvoriť, aby sme tak zodpovedali aj jednu z vašich najčastejších otázok.

Ako vyrobiť takýto kostým?
Je dobré mať 8 dievčat, alebo aspoň 6, pre čo najlepší efekt z takejto chôdze. Najdôležitejší je kostým a jeho dvojfarebnosť. Existujú tri spôsoby obstarania kostýmov, pričom hneď prvý je najkomplikovanejší na dostupnosť a tie ďalšie dva na zručnosť, alebo čas.

1. spôsob: Kúpiť si 8 tričiek a 8 legín s polovice čiernych a z druhej polovice bielych, no u štyroch potrebujete, aby bolo položenie farieb opačné, alebo si pri najhoršom tričko aj legíny každá druhá oblečie naopak. všetko je vša obmedzené ponukou predajcov.

2. spôsob: Ak ste zruční v šití, obstarajte si 4 biele tričká a 4 čierna, rovnako ako 4 čierne legíny a 4 biele. Rozstrihnite ich presne v strede a naspäť zošite. nevadí o číslo väčšie tričká, pri šití a krivom strihaní sa práve väčšie tričká hodia viac. Zošite ich spolu tak, aby štyri biele boli na pravo od čiernych polovíc a pri zvyšných 4 zas opačne.

3. spôsob: Farbenie je najbizarnejší spôsob, dá sa povedať. Najmä pre spúšť, ktorú zanecháte. Na čierno farbiť biele sa dá ľahko, len zostáva po niečom takom spúšť. Radšej to dajte do rúk tým, čo s farbením textilu majú skúsenosti a bielu časť vám zabalia a zaistia tak, aby sa jej farbou nezašpinil ani milimeter. Nakoniec však uznáte, že spôsob 2, alebo aj 1 je oveľa zaujímavejší.

A nezabudnite. Pre potrebný efekt je nutné sa pevne chytiť za chrbtom a držať sa pri sebe. Až vtedy nechápe ani hlava ani oči, komu ktoré nohy patria.