Adele najpredávanejšia britská umelkyňa tohto storočia

0
1544

Adele Laurie Blue Adkins, alebo inak známa ako Adele je mladunká britská speváčka, skladateľka a textárka. Do sveta hudby vkročila veľkým štýlom v roku 2008 albumom 19. Ten sa kladne zapísal nielen u kritikov, ale nadchol aj fanúšikov. Adele sa stala razom megahviezdou veľkého formátu.

Mladučká hviezda zaujala nielen hlasovým rozsahom, ale i veľmi osobnými a vyzretými textami, ktoré oslovili širokú populáciu poslucháčov. Texty prevažne o láske a s ňou súvisiacich problémoch s jemným nádychom melanchólie až depresie, sú takmer typickou vizitkou britských umelcov.

Po úspešnom debute, množstve ocenení a úžasnej odozve z rádií a koncertov Adele vydala svoj druhý album 21 presne 3 roky po debute. Ten sa stal ihneď absolútnou jednotkou. Pilotný singel Rolling in to the deep pozná azda každý. Z Adele sa stala svetová jednotka nielen v Európe, ale i v Amerike a na celom svete. Jej album patrí medzi najpredávanejšie v súčasnosti. Do dnešného dňa sa ho predalo viac ako 13 miliónov kópií a získalo až 6 nominácií na prestížne ceny Grammy. Podobný úspech britský umelec už dlho nezažil a dokonca sa to nepodarilo ani nedávno zosnulej Amy Winehouse, hoc nebola ďaleko.
V rodnom Anglicku sa z albumu doposiaľ predalo 3,4 milióna kusov čo je o 100.000 viac ako z albumu Back to Black Amy Winehouse a tak sa Adele stala najpredávanejšou britskou umelkyňou storočia vôbec.

Blahoželáme!

Skromne pôsobiaca Adele je sama svojím úspechom šokovaná.