Na letisku v USA našli 45 ľudských hláv v 3 debnách

0
1697

LetiskoPracovníci Southwest Airlines cargo nákladnej prepravy v troch debnách minulý týždeň našli naozaj nevídaný náklad. Celkom 45 ľudských hláv, ktoré sa prevážali na výskumné účely a dokonca bez dokladov a neoznačené prevážala spoločnosť JLS Consulting Group LLC, ktorá sa dlhé roky venovala práve prevozu ľudských tiel, alebo častí na výskumné účely.

Spoločnosti však minulý rok práve pre chýbajúce doklady a nesprávne postupy skončila licencia a tak je teraz v maléri. Policajné orgány teraz požadujú od spoločnosti zdokladovanie pôvodu všetkých hláv, ako aj vysvetlenie celého prevozu.

Je celkom bežné, že takéto prevozy fungujú. Mnohí sa pred smrťou dobrovoľne odovzdajú do rúk vedy a chcú byť súčasťou výskumu aj po smrti. Takéto želanie, prípadne krok po smrti aj takého človeka, čo sa k téme využitia jeho tela nevyjadril, sa vykonáva na základe zákonných postupov. V krajine občas vyvoláva niečo také rozruch. Existujú obavy, že sa obeťami výskumov stávajú aj bežné mŕtvoly a smútiaca rodina smúti len nad rakvou plnou kamenia. Aj preto tento prípad sa oprávnene kladie niekoľko otázok ohľadom pôvodu hláv. Možno sa dozvieme, odkiaľ boli. Bežný človek si však azda ani nevie predstaviť pocity pri otváraní debien v ktorých sú naukladané v nádobách ľudské hlavy.

Informovalo o tom New York Times