3 YouTube videá, ktoré ich autorov dostali „za vodu“

0
7315

Nebaví vás vaša práca a klasický džob od deviatej do piatej je pre vás obrovským stereotypom? Začnite robiť YouTube videá a dostávajte za ne peniaze. Byť „YouTuberom“ je v 21. storočí niečo ako nové povolanie a milióny ľudí po celom svete sa predbiehajú v tom, kto natočí väčšiu hovadinu. Tie najväčšie hlúposti majú najviac videní a majitelia týchto videí majú dokonalý pasívny príjem. Ktoré sú tie najznámejšie videá na YouTube, ktoré dostali svojich autorov, ako sa hovorí, „za vodu“?

Glozell alebo ako zjesť lyžicu plnú škorice

Kto z vás už vyskúšal prehltnúť lyžicu plnú škorice? Určite každý a každý z vás prišiel na to, že to nie je možné. Prehltnúť škoricu nie je možné, nakoľko je veľmi suchá a štipľavá. Taktiež to môže byť nebezpečné a hrozí vám možno aj udusenie. Na to všetko kašlala Američanka z Floridy Glozell. Táto extravagantná černoška so zeleným rúžom na perách sa so škoricou nebabrala. Prečo by mala vyskúšať zjesť len malú lyžicu, keď môže skúsiť celú naberačku? A prečo sa pri tom rovno nenatočiť na video? Dnes má už takmer 50 000 000 videní. Predstavte si, že za každé pozretie dostanete minimálne jeden cent. Dnes má už Glozell, sympatická černoška z Floridy, päťsto tisíc dolárov za to, že zjedla naberačku škorice. Glozell pozná celý svet a nedávno bola Barrckom Obamom pozvaná na osobné stretnutie.

David after the dentist

Povestná veta „is this real life“ ovládla pred pár rokmi internet. Idete so svojím synom k zubárovi? Tak ho po ceste domov natočte, ešte keď je pod vplyvom sedatív. Davida a jeho „zdrogované“ úvahy pozná celý svet. Dnes má video takmer 135 miliónov pozretí, čo Davidovi do budúcna určite zarobilo minimálne na školné.

Tyler Oakley a jeho prvé video

Ak ste už nepočuli o Taylerovi Oakleym, zrejme ste nikdy neotvorili YouTube stránku. Tayler založil celú svoju kariéru pridávaním videí na YouTube. Na rozdiel od Glozell, Taylerove videá majú niečo do seba a bežní ľudia si z nich môžu čo to zobrať a naučiť sa. Ako však Tayler Oakley začal? Jednoduchým videom s názvom „Raindrops“ (dažďové kvapky), kde vo videu, ktoré natočil vo svojej detskej izbe, rozprával o tom, ako vonku prší. O osem rokov je z Taylera celosvetová hviezda a asi najznámejší YouTuber zo všetkých. Len minulý rok Tayler vydal svoju prvú knihu o vlastnej kariére a o svojom živote a predávali ju aj slovenské kníhkupectvá.

Tak čo, kedy natočíte svoje prvé video? 🙂

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokXbox bestseller s názvom Mortal Kombat: Poznáte ho?
Ďalší článokMôžeme viniť palmový olej za ekologickú katastrofu v Indonézii?
Keď som mal 25, dal som výpoveď aby som sám cestoval po svete. Kancelária nikdy nebola pre mňa. Z cestovateľského blogu Bez Mapy som si spravil zamestnanie na plný úväzok a stal sa digitálnym nomádom. Všetko čo potrebujem k práci je môj laptop, WiFi a hlava plná nápadov. Dlhodobo cestujem po svete a svoje zážitky, rady a tipy ako žiť život na vlastnú päsť zdieľam s tebou na tomto blogu. Pridaj sa ku mne a zahoď svoj strach z nepoznaného.