Žmurko Bill

0
4381

Ak milujete dobrodružstvo, určite vám táto animovaná rozprávka padne ako uliata. Žmurko– malá koala má v srdci dobrodružstvo a hlavne veľa fantázie. Táto milá koala verí, že raz opustí svoje stereotyp domáceho tichého mestečka a vydá sa po stopách otca. Jeho otec sa pred nejakým časom stratil vo vnútrozemí a on je jediný, kto ešte stále verí, že je stále nažive. Keď Žmurko objaví záhadné značky na miestach, kde jeho otca videli naposledy, rozhodne sa konať. Vydá sa za hranice svojho tichého domova, kde ho čaká naozaj veľké dobrodružstvo o akom ani vo svojich najdivokejších snoch nesníval. Netrvá dlho a v nebezpečnej divočine si nájde nových kamarátov – Nutsy, koalu zo zoologickej záhrady a Jacka, nervóznu jaštericu. Prenasledovaný nebezpečenstvom a Kocúrom, ktorý má so Žmurkom nevybavené účty blúdia divočinou a v týchto neľútostných podmienkach bojujú o svoj vlastný život.

Autor: smh.com.au
Autor: smh.com.au

Osobná skúsenosť

Grafika tejto rozprávky je naozaj veľmi dobrá. Púštne prostredie je veľmi pekné, ale aj samotné postavičky sú naozaj prepracované. Páči sa mi, ako sa im mení mimika tváre a vieme podľa nich odhadnúť, aké pocity práve postavičky prežívajú.

Táto dobrodružná rozprávka má veľmi zaujímavý dej, ktorý ma naozaj oslovil. Páči sa mi, že sa Žmurko nevzdáva a napriek tomu, že už nikto neverí, žeby mohol byť jeho otec na žive, on áno.

Vďaka tejto rozkošnej koale sa človek naozaj poriadne a s chuti zasmeje. Množstvo vtipných scén ako aj slovných hračiek či rôznych trapasov, ktoré sa Žmurkovi stanú sú neoddeliteľnou súčasťou tejto rozprávky, bez ktorej by rozprávka určite nebola až taká zaujímavá.

Čo sa týka jeho nových kamarátov, každý z nich má svojskú a jedinečnú osobnosť.

A ako to už býva, aj táto rozprávka v sebe má nejaké to svoje ponaučenie či aspoň nejaký ten symbol, ktorý by mal deti naučiť. Táto rozprávka ich učí priateľstvu, viere, cieľavedomosti a samozrejme tomu, aby sa človek nebál ukázať svoju pravú tvár.

Autor: aww.com.au
Autor: aww.com.au

Hodnotenie

Rozprávka mala veľmi peknú myšlienku, obsahovala ponaučenie a grafika bola taktiež veľmi dobrá. Veľmi dobre sa pozerala a preto je moje hodnotenie 4/5