Tip na detskú knižku: Kúzelné zvieratká

0
1843

Konečne sa aj na Slovensku dostávajú do povedomia výchovné, a zároveň veľmi zaujímavé rozprávky pre deti. Kniha kouzelná zvířátka obsahuje príbehy, ktoré prinášajú radosť, poučenie a porozumenie s každou živou bytosťou.

IMG_2964
Autor: Katarína Sládečková

Rozprávky sú inšpirované skutočnými príbehmi. Ako každá rozprávka, ani tieto nemôžu skončiť inak, ako šťastne. Nakoľko sú však v tejto knihe hlavnými hrdinami zvieratá, dieťa sa naučí milovať živé bytosti, a zároveň majú rozprávky aj nejaké to poučenie. Preto sa dá povedať, že je písaná aj v bájkovom štýle. Navyše každá rozprávka začína veľmi netradične, v štýle meditácie. Napr. Zavrite si oči a predstavte si …

Kniha však nie je zaujímavá iba pre deti, ale aj pre dospelých. Kúzelné zvieratká obsahujú množstvo zaujímavostí, ktoré ani rodičia veľakrát o zvierati nevedia.

IMG_2967
Autor: Katarína Sládečková

Vďaka zaujímavým a hlavne veľmi skutočným príbehom sa môže rodič porozprávať s trocha väčším dieťaťom o tom, čo sa v knihe stalo, prečo sa to stalo a ako sa popasovať s takouto problematikou. Zároveň sa s nimi môžete podeliť aj o svoje vlastné príbehy, ktoré sa vám v živote stali a ako ste sa s nimi popasovali.

A ako bonus, na konci knihy je pár meditačných a relaxačných techník, ktoré naučia deti neustále snívať, pretože fantázia je naozaj úžasná a je dôležite ju nenechať v úzadí.