Tango: Tanec, ktorý lieči

0
4569

stanica.sk

Oblečte si najlepšie šaty, výraz tváre ozdobte širokým úsmevom a hor sa do spoločnosti. Čaká vás večer plný tanga, pri ktorom sa zabavíte a zároveň vyliečite.

Slávnostná róba, krk ozdobený briliantmi darovanými k výročiu a vášeň kolujúca medzi zvodcom a jeho oddanou. Aj takto môže vyzerať sen každej priateľky, milenky alebo manželky, ktorá sa chce nechať viesť svojim milovaným po parkete a pred očami nadšených divákov sa ladne pohybovať do rytmu šteklivého tanga. Tango však nie je len o zábave, pretože jeho sila spočíva v liečivých účinkoch. Neveríte? Potom ste tango nikdy netancovali, čím ste prišli o jeden z najlepších zážitkov.

 

Tango prišlo z Latinskej Ameriky

 Zmienky o prvých počiatkoch tanga sú rôzne, no oficiálny pôvod sa datuje do 19.storočia, keď v Uruguaji a Argentíne vymysleli prvé kroky. Pokiaľ ste tieto krajiny niekedy navštívili, potom ste spoznali temperament a spontánnosť tamojších obyvateľov, ktorí spievajú a tancujú celé hodiny. Práve tu môžeme hľadať jeden z dôvodov ich pevného zdravia, pretože miestni sú vďaka tancu a spevu dobre naladení a živia pozitívny pohľad na život. To ale nie je všetko, pretože liečivé schopnosti tanga sa prejavujú ešte výraznejšie.

 

Tajomstvo liečivej sily

Tanec, ktorý pôsobí zvodne a dokáže rozbúriť hormóny oboch partnerov, si okamžite získal priazeň a stal sa dobrým spôsobom ako si milenci riešili nezhody prostredníctvom vášnivého tanca. Po odreagovaní a naladení sa na partnerovu vlnu prišli domov uvoľnení a plní smiechu, čo ich podporilo pri vytváraní romantickej atmosféry. Takto upevňovali svoju vzájomnú lásku a všetci dobre vieme, aký priaznivý vplyv na zdravie majú harmonické vzťahy. Práve preto je tangu prisudzovaná tajomná schopnosť liečiť.

travelandescape.ca

Usmievajme sa do rytmu tanga

Popularita liečivého tanca sa nešírila iba v Latinskej Amerike a jeho šarm oslovil celý svet.

Dnes sa tango objavuje stále častejšie aj v našich končinách a mnoho párov sa oddáva tomuto lákavému štýlu. Po odtancovaní niekoľkých skladieb nájdeme na ich tvárach široké úsmevy, čo je jasný signál pocitu šťastia vyvierajúceho práve z tancovania. Nám ostáva len veriť, že k tejto prirodzenej forme liečby bude pristupovať čoraz viac ľudí a na parkete bude pribúdať zdravých priaznivcov tohto nádherného tanca.

 

Posilnite srdce, pestujte vzťahy a splývajte s hudbou vďaka ladným pohybom. Netreba k tomu veľa, stačí sa dobre nahodiť a ísť si užiť pohodový večer na tanečnom parkete. Tanec pôsobí na našu dušu blahodarne a dokáže mať liečivé účinky, čo platí v prípade tanga dvojnásobne. Čo viac dodať? Nechajte sa unášať rytmom harmonických tónov a rozprúďte tú pravú vášeň, ktorú môžete cítiť len pri tancovaní.