Superman vs. Batman – Úsvit spravodlivosti

0
1928

Opäť sa stretneme s našimi obľúbenými hrdinami Batmanom a Supermanom, tentokrát však vo filme na aký nie ste zvyknutí.

Úsvit spravodlivosti s oskarovým Benom Affleckom v roli Batmana a Henrym Cavillom v úlohe Supermana spojí týchto dvoch neporaziteľných hrdinov do jedného filmu. Zatiaľ čo sa svet nevie rozhodnúť, ktorého hrdinu vlastne potrebuje a Batman so Supermanom vedú vlastnú vojnu, zlo na seba nenechá dlho čakať. Dokážu spojiť svoje sily aby porazili zlo a zachránili tak svet?

Autor: cinemablend.com
Autor: cinemablend.com

Osobná skúsenosť

Napriek tomu, že postavy hlavných, ale aj vedľajších úloh obsadili úplne iní herci, na ktorých nie sme zvyknutí a teda v nás film zo začiatku vyvoláva najmä chaos, hodnotím ho veľmi pozitívne.

Aj keď postavy sú úplne iné, samotná podstata, obleky či schopnosti sú samozrejme tie, na ktoré sme zvyknutí. Ani v tomto filme nemôže chýbať Batmanovo auto, ktoré sme tak túžobne čakali.

Dej je veľmi atypický a zaujímavý aj keď samotný film mi pripadal naozaj veľmi nudný a nezaujímavý. Povedala by som, že som si užila a pozerateľná bola možno polovica z filmu.

Autor: cinemablend.com
Autor: cinemablend.com

Vo filme nie je skoro žiadne napätie na ktoré sme tak veľmi očakávali. Samotné filmové efekty sú zo začiatku naozaj veľmi chabé a nereálne. Čo sa týka záverečného boja, ten je už o čosi lepší a povedala by som, že to bola jediná pozerateľná časť z filmu. Táto pasáž bola veľmi dobre spracovaná a veľmi sa mi páčili aj filmové efekty. Napriek tomu, že samotný koniec bol viac-menej nepredvídateľný, úplným záverom ma úprimne sklamal.

Moje hodnotenie 2/5