Recenzia: Lovec – Zimná vojna

0
6891

Najkrajšie dievča v krajine mal lovec zabiť, no namiesto toho sa stala kráľovnou celého kraja. Tentokrát sa lovec Erik, ktorý zachránil Snehulienku stane aspoň na chvíľku hrdinom filmu.

lovec _ zimna vojna

Zimná vojna sa spätne pozerá do doby, kedy ešte Snehulienka nebola na svete a kráľovná Ravenna tak zaviedla krutovládu. Jej verným priateľom bolo iba kúzelné zrkadlo, ktoré ju pochvaľovalo a hovorilo, že je najkrajšia na svete … teda až pokým sa jej sestre nemala narodiť dcéra, ktorá bude krajšia ako ona. Keď jej sestra Freya príde o toto čerstvo narodené dieťa, jej smútok a bolesť v nej prebudí magické kúzla a tak sa stane ľadovou kráľovnou. Odsťahuje sa na druhú stranu kraja, odkiaľ sa snaží ovládnuť celý svet. Na vytvorenie dokonalej armády unáša deti, ktoré už od malička učí neľútosti a tomu, že láska neexistuje. Tu sa však zrodí láska medzi dvoma najlepšími bojovníkmi, ktorú sa kráľovná snaží zničíiť svojimi čarami.

Osobné hodnotenie

Obsadenie filmu je naozaj perfektné. Vo filme vystupuje množstvo hercov, ktorých poznáme už z iných filmov ako napríklad Chris Hemsworth, Charlize Theron, Jessica Chastain a Emily Blunt.

Napriek tomu, že sa kinematografia opiera o veľmi známu rozprávku Snehulienka, tento dobrodružný film je naozaj niečo iné. Vo filme prevláda množstvo dobrodružstva a napätia, ktoré uchváti nejdeného diváka.

Počas celého filmu je vo vzduchu cítiť štipku smútku a zúfalstva, ktoré prežíva Freya a vďaka čomu sa z veľmi milej a dobrotivej sestry stala krutá vládkyňa kraja, ktorá unáša deti a mení ich na vojenskú čatu.

Celkovo je film veľmi nepredvídateľný a samotný koniec (aj keď ako to už býva zvykom, končí happy endom) je neočakávaný, nevšedný a diváka určite zaujme a poteší.

Celkové hodnotenie 5/5