Recenzia filmu: X-Men: Apokalypsa

0
2487

Prvý a najsilnejší mutant bol zo začiatku uctievaný ako boh. Jeho neuveriteľné schopnosti, ktoré sú súhrnom ostatných mutantov, mu zaručili jeho neporaziteľnosť a nesmrteľnosť. Teraz, keď opäť prichádza na svet, kde nevládnu len tí najsilnejší, sa snaží zničiť súčasnú civilizáciu a tak očistiť planétu od všetkých konfliktov, ktoré si ľudstvo napáchalo. K naplneniu tejto úlohy však potrebuje jazdcov Apokalypsy. Preto sa snaží získať si na svoju stranu mutantov, ktorí by mu mohli pomôcť.

x-men

Osobné hodnotenie

Ako to už býva u X-mana zvykom, opäť ide o jeden z veľmi vydarených filmov, od ktorého sa človek len tak neodtrhne.

Ide o boj dobra vs. zla. Na oboch stranách je zopár zaujímavých charakterov, ktoré nás dokážu prekvapiť. Samotný slovenský preklad nie je síce zlý, no angličtina vo filme je podstatne lepšia. Tí, ktorí si však s cudzím jazykom nevedia dať rady však nebudú sklamaní. Emocionálne chvíľky, kedy sa budete modliť za svojich hrdinov, vám určite neuniknú.

Stupňovanie a dráma je vo filme na správnom mieste. Napätie vyhrotené až na vrchol či dokonale prepracované efekty sú tým, čo vás v X-manovi absolútne dostane.

Mutant, ktorý sa vyskytuje v tomto filme je natoľko silný, že až do poslednej chvíľky čakáte, ako by sa dal zničiť. Jeho obrovská moc a nezvyčajné schopnosti však nezatienia ani ostatných.

Celkové hodnotenie 4/5