Prvá návšteva u potenciálnych svokrovcov. Tomuto sa vyvarujte

0
6706

Prvý dojem je dôležitý a ak ho pokazíte, nie vždy sa dá úplne napraviť. Nehovoriac o stretnutí s rodičmi partnera, tí vám môžu zavariť najviac. Nasledujúce rady vám pomôžu prikloniť si budúcich svokrovcov na vašu stranu.

Toto vám pomôže:

  1. Hneď ako dostanete pozvánku na stretnutie, prijmite ju bez váhania. Tým sa preukáže váš záujem spoznať partnerovu rodinu.
  2. Ak ste dostali pozvanie na večeru, uistite sa, že ponúknete pomoc. Tým ukážete svoju pracovitosť a proaktívny prístup.
  3. Odborníčka na vzťahy odporúča priniesť aspoň malú pozornosť. Napríklad kvety či čokoládu.
  4. Rozdávajte komplimenty. Pochváľte jedlo, pohostinnosť či vyjadrite svoje uznanie za ich rodičovské zručnosti.
  5. Než sa stretnete s budúcimi svokrovcami, zistite si o nich niečo viac, napríklad aké majú záľuby. Dáte tým najavo, že máte skutočný záujem ich spoznať.
  6. Využite príležitosť a sledujte interakciu vášho partnera a jeho rodičov, napovie vám to veľa o ňom samom.
  7. Bolo by vhodné keby ste si našli moment kedy sa so svokrovcami viete porozprávať o samote, budete si bližší.

Tomuto sa vyhnite:

  1. Pokúste sa vyhnúť diskusii o vážnych alebo kontroverzných témach ako je napríklad politika, náboženstvo alebo sex. Ak sa však tieto témy predsa len vyskytnú, zachovajte neutrálny postoj.
  2. Je dôležite byť pripravený no snažte sa to neprehnať. Konverzácia by mala plynúť prirodzene.
  3. Necíťte potrebu odpovedať na každú otázku, na ktorú sa vás opýtajú. Nie ste povinní prezradiť svoje najtemnejššie tajomstvá.
  4. Nehrajte sa na niekoho kým nie ste. Udržať si falošnú identitu bude pre vás čím ďalej tým ťažšie a zdĺhavé.
  5. Na prvom stretnutí to s pitím nepreháňajte. Tekutá odvaha by vás mohla dostať do zbytočných problémov.
  6. Ak u vašich svokrovcov ostanete cez noc, nenárokujte si spať v tej istej posteli ako váš partner. V každej rodine sú iné pravidlá.
  7. V prípade, že vás rodičia vášho partnera pozvú na večeru do reštaurácie, nepredpokladajte, že za vás zaplatia účet. So zdvorilosti by ste sa mali ponúknuť vy.
  8. V žiadnom prípade by ste počas rozhovoru nemali neustále sledovať váš mobil, to platí aj pre iné príležitosti ako napríklad rande.