Prítulný a milý môže byť aj obávaný pitbull

0
2702

Plemená s koncovkov „Bull“ sú medzi ľuďmi naozaj obávanými. Je jedno či sa jedná o amerického Pitbull teriéra, Stafbulla alebo iné plemeno. Niektoré štáty dokonca chov týchto rás zakázal. Aké sú však v skutočnosti? 

pritulny_pitbull

Ich povaha záleží od majiteľov

Tieto plemená vôbec nie sú agresívne a neútočia bezdôvodne, pri predpoklade, že sú psy chované priateľským spôsobom.

Rodinný spoločníci

Fáma o nebezpečnosti tohto plemena sa rozšírila najmä po tom, ako policajti prišli na to, že známi americký futbalista Michael Vick organizuje zakázané psie zápasy, kde boli najmä pitbully. Tieto plemená sú však verné a plne oddané svojmu pánovi. Taktiež sú úžasnými rodinnými spoločníkmi a neraz sa z nich stanú milujúci maznáčikovia.

Jednoduché cvičenie

Tieto plemená sa veľmi ľahko a jednoducho naučia novým veciam. Svojich pánov poslúchajú na slovo a tešia sa z ich pozornosti. Sú však veľmi hravé a aj výnimočné v lezení po strome. Jediný problém u týchto plemien je ich občasná tvrdohlavosť.

pritulny_pitbull1

Na svoj útok vopred upozornia

Napriek tomu, že veľa ľudí hovorí, že útočia bez upozornenia, opak je pravdou. Zaútočia len v prípade, ak ich niekto vyprovokuje. Stuhnutím tela však vopred upozornia na útok. Je nepravdepodobné, že by vycvičený pes na niekoho zaútočil, nakoľko má toto plemeno aj veľmi pevné nervy.

Aj oni cítia bolesť

Napriek tomu, že len málokedy zakňučia, aj oni cítia bolesť. Ich vysoký prah bolesti im umožňuje dokončiť úlohu. Nervový systém je však rovnaký, ako u iných psov.