Prečo by PR a SEO mali spolupracovať

0
4991

Väčšina spoločností dnes kombinuje offline a online kampane, čo sa prejavuje aj prelínaním rôznych komunikačných a marketingových praktík, vrátane vzťahov s verejnosťou a optimalizáciou webových stránok. Spolupráca PR a SEO oddelenia sa naozaj oplatí.

29_PR

Jedným zo základných kameňov SEO stratégií je zistiť, ako online komunita rozpráva o produktoch, službách a problémoch danej spoločnosti, a rovnakú slovnú zásobu potom aplikovať v obchodnej stratégii. PR tím by mal zistené kľúčové slová vyžiť pre svoju kampaň.


Prečítajte si: PR a SEO je lepšie spojiť ako oddeliť

Taktika zahŕňa

    • Používanie daného jazyka v správach. Prihliadajte na vyhľadávače a zužitkujte kľúčové slová.

 

    • Hovorca by mal rozprávať „jazykom ľudu“. Oboznámte ho s kľúčovými slovami, aby ich mohol používať v rozhovoroch s reportérmi, blogermi či analytikmi. Zaškoľte aj ostatných vplyvných zamestnancov. Zvýšite tak pravdepodobnosť, že články a správy o vašej spoločnosti budú obsahovať spomenuté kľúčové slová a názov firmy. Úspešný rozhovor sa tiež môže stať dôležitým zdrojom odkazov na internetovú stránku vašej spoločnosti, čo má v oblasti SEO obrovskú hodnotu.

 

  • Blogujte. Pravidelne aktualizovaný blog je u vyhľadávačov veľmi obľúbený. Dobre vedený blog môže slúžiť ako komunikačný kanál a prostriedok na zviditeľnenie spoločnosti.

Prečítajte si: SEO a PR nakopnú váš online marketing

Ďalší spôsob, ako skĺbiť PR a SEO, je využívanie sociálnych médií

  • Zdieľajte zaujímavé príbehy či blogové príspevky a nezabudnite pripojiť odkaz na zdroj. Nielenže si takýmto spôsobom postupne vybudujete online status, ale tiež pritiahnete pozornosť vplyvných ľudí, blogerov a médií.
  • Pristupujte k vplyvným a dôveryhodným blogerom tak, ako by ste pristupovali k vplyvným a dôveryhodným novinárom. Podeľte sa s nimi o kontakty a informácie.
  • Nadviažte vzťahy s blogermi a keď to bude vhodné, zahrňte odkazy na ich stránky do príspevkov firemného blogu.

Čítajte blogy. Neexistuje lepší spôsob, ako byť neustále informovaný o aktuálnych trendoch a novinkách. Venujte trochu času tomu, aby to, čo zvolíte, bola napokon tá najlepšia SEO stratégiaZahrnutie poznatkov SEO do PR kampane môže mať veľmi pozitívny dopad na zviditeľnenie vašej spoločnosti.

Čítajte tiež:

Čo priniesla najväčšia technologická výstava v Európe IFA 2016

Projekt Sky Park: Keď 5 veží zatieni III veže