Nenechajte si ujsť mrazivú výstavu Titanic

0
3306

Ak aj vy patríte k milovníkom filmu Titanic, tento zážitok si určite nenechajte ujsť.

MT0A5784
Autor: vystavatitanic.sk

Výstava je otvorená od 12.8.2015 do 6.12.2015 v Inchebe v Bratislave.

Hneď po vstupe dostanete lodný lístok s menom pasažiera a to, či ste prežili alebo nie, sa dozviete na konci. Práve toto dodalo výstave určitú jedinečnosť a „život“.

Zároveň pri vstupe dostanete zariadenie, ktoré slúži ako výklad. Prístroj sa podobá na staré číselné telefóny. V rôznych miestnostiach či pri vystavených kúskoch nájdete číslo, ktoré keď vyťukáte na svojom telefóne, automaticky sa vám spustí výklad. Práve z tohto dôvodu sú vstupenky drahšie, ale keď si vezmete, že by ste mali zaplatiť za človeka, ktorý vás prevedie po výstave, určite je cena neporovnateľná. Žiaľ, pri niektorých výkladoch som si všimla nedostatky, ako napríklad zasekávanie hlasu atď.

Autor: vystavatitanic.sk
Autor: vystavatitanic.sk

Na tejto výstave nenájdete iba kúsky zo slávnej lode, ale aj rôzne repliky izieb prvej, druhej i tretej triedy, repliku chodby či dokonca jedálne. Steny, svetlá ale aj nábytok sú dokonalou imitáciou Titanicu.

Napokon sa dostanete do hlbín mora, kde uvidíte zmenšeninu Titanicu spolu s trhlinami a poškodeniami, ktoré v súčasnej dobe má.

Celá výstava je spestrená rôznymi výkladmi, ale aj multifunkčnými zariadeniami, zaujímavým osvetlením a detailne dotiahnutými prvkami.

A samozrejme nemôžu chýbať ani suveníry ako napríklad DVD, knihy, tričká či šiltovky.