Muno strážca mesiaca

0
2928
Autor: en.unifrance.org
Autor: en.unifrance.org

Obsah

Po cca 300rokoch stráženia Mesiaca a Slnka sa strážcom opäť stane niekto iný. Strážcovia sú na to pripravovaní už od malička a tak svoju úlohu dokážu prebrať so všetkým, čo k tomu patrí. Už len prejsť slávnostnou ceremóniou. Osud má však iné plány. Strážca Mesiaca je vyberaný tou najčistejšou dušou. Tá si však za vládcu vybrala Muna, ktorý o histórií a ani povinnostiach strážcu nemá ani zdanie. Hneď v prvý deň sa mu podarí Mesiac stratiť a následne jeho vinou unesú Slnko. Ako sa s touto stratou a hnevom celého národa vyrovná Muno?

Autor: youtube.com
Autor: youtube.com

Osobná skúsenosť

Samotný dej je celkom zaujímavý a má niečo do seba. Muno, strážca mesiaca, ktorý sa v tejto situácií ocitol len náhodou a naozaj nevie, čo má robiť je veľmi zaujímavým úkazom. Dá sa povedať, že je rozprávka inšpirovaná aj bežným správaním človeka, ktorý keď nevie čo má spraviť, zväčša všetko pokazí, za čo ho samozrejme všetci odsúdia namiesto toho, aby mu nejako pomohli alebo mu poradili.

Myslím si, že táto animovaná rozprávka mohla byť spracovaná o čosi lepšie a hlavne zaujímavejšie, keďže samotný dej i grafika je veľmi dobrá. Obsah je už o čosi horší. Spracovanie nie je pre dospelého človeka zaujímavé. Zápletky neboli lepšie spracované.

Samotný koniec bol ale naozaj veľmi dobrý a ako každá rozprávka, aj táto končila pozitívne, priam vynikajúco. V tejto rozprávke bol zaujímavý a naozaj pozerateľný aj pre dospelých iba začiatok a koniec. Stred nestál za veľa aj napriek tomu, že sa autori tejto rozprávky o to úpenlivo snažili a náznaky zaujímavosti tam miestami boli.

Putovanie za dobrodružstvom a postupné prijatie samého seba, nájdenie vlastnej odvahy a sily je celou podstatou tejto rozprávky. V každom prípade deti naučí seba prijatie, nikdy sa nevzdávať a ísť si za tým, po čom naozaj túžia. Taktiež je o hľadaní priateľstva a lásky, čo je podľa mňa na tejto rozprávke to najkrajšie.

Za mňa tejto rozprávke, ale nemôžem dať viac bodov, ako 3/5, keďže nebola spracovaná tak, aby zaujala i dospelých.