Ak máte radi seriál Kuriér, určite Vás poteší aj tento film

0
4140
Autor: youtube.com
zdroj: youtube.com

Bývalý vojak Frank Martin (Ed Skrein) pracuje ako kuriér tých najrôznejších zásielok pre pochybných zákazníkov a jeho pracovným mottom je „nič sa nepýtať“. Práca pre tých najpochybnejších zákazníkov vyžaduje excelentné zručnosti tak vodiča, ako aj bitkára a zabijaka.  Keď si Anna najmä Franka, jeho život sa razom obráti naruby. A napriek tomu, že chce z tejto práce vycúvať, nemá veľmi na výber, keďže rafinovaná Anna sa poistila únosom jeho otca. Frank neváha ani sekundu a prácu kvôli otcovi príjme. Netuší , že sa práve zaplietol do lúpeže storočia. Frank musí využiť všetky svoje bojové schopnosti a ukázať, že vďaka svojej rýchlej jazde je ten najlepší kuriér v okolí. Netuší však, že sa zaplietol do niečoho väčšieho, a to nielen lúpežou peňazí presláveného ruského gangu, ale taktiež sa stal len bábkou v hre vypočítavých žien, ktorým ide iba o jediné – pomstu.

 

the-transporter-refueled
Autor: amctheatres.com

Osobná skúsenosť

Ako prvé ma zarazilo, že v tomto filme je hlavnou postavou úplne iný herec ako v seriáli. Našťastie sa do role naozaj veľmi dobre vžil a po chvíľke pozerania som si to už ani neuvedomovala. Naozaj veľmi mu táto rola pristala.

Ako ste u Kuriéra už zvyknutí, prvú polovicu seriálu resp. filmu ide viac menej o zoznámenie sa so samotnou situáciou a samotným dejom. Veľmi málo akcie, no v prípade, že sa už konečne nejaká objaví, stojí to za to.

Samotný dej bol naozaj zaujímavý a pomerne atypický. Tri ženy si najmú kuriéra, aby ich odviezol tam, kam potrebujú. Keď sa dozvie, že ide o vozenie ľudí, spočiatku namieta, prácu však nakoniec prijme a tu sa, konečne, začína nejaká akcia.

Milovníci áut ocenia detailné zábery Audi S8 a samozrejme rýchlu jazdu kuriéra. Autá budete mať možnosť vidieť neraz pri driftovaní, ale taktiež sa tu nájdu aj detailné zábery celého auta poprípade spomalené zábery pri rôznych šmykoch. V každom prípade to bola pastva pre moje oči.

Samozrejme, film Kuriér by bol absolútnym prepadákom, ak by tu nebola akcia a napätie. V druhej polovici snímky sa dostávame k častejším akciám, bitkám i streľbám. Ani tentokrát však Frank Martin (kuriér) nezaháľa a jeho bojové schopnosti sú priam excelentné. Množstvo bitiek, do ktorých sa dostane zaručí, že po akciách nebudete len bažiť, ale aj sa jej dočkáte. A každá akcia, ktorá sa uskutoční, rozhodne stojí za to.

V prípade, že máte radi seriálového kuriéra, tento film určite oceníte. Je to v podstate skoro to isté, až na väčšiu akciu, lepšie zábery auta a zaujímavejší príbeh. Moje hodnotenie je 5/5