Ľadová sezóna

0
1525

V animovanej komédií Ľadová sezóna sa človek ocitne na severnom póle. Ľadový medveď Norm zdedil po svojom starom otcovi nezvyčajný dar. Dokáže sa rozprávať s ľuďmi. Nie len že je vďaka tejto schopnosti oveľa citlivejší, musí skrývať svoje pravé ja a vo svojom domove sa správať tak, ako sa na pravého polárneho medveďa patrí. A aj napriek tomu, že jeho otec je kráľom severného pólu, Norm je akurát tak každému na smiech. Inak tomu nebolo ani vtedy, keď tvrdil že im ľudia chcú zničiť ich domov. Norm sa však nevzdáva a s jeho priateľmi, troma nezničiteľnými lumíkmi, sa vyberie do New Yorku aby zachránil Antarktídu.

Autor: deadlinne.com
Autor: deadlinne.com

Osobné hodnotenie

Z grafického hľadiska je Ľadová sezóna naozaj prepracovaná. Napriek tomu, že sa v rozprávke vyskytuje naozaj nespočetne veľa postáv, medveďov, lumíkov i tuleňov, každá postava je od seba odlíšiteľná a hlavného hrdinu Norma dokážete odlíšiť v každom zábere.

Odvážny, nebojácny a zároveň nezvyčajný charakter hlavného hrdinu Norma je naozaj sympatický. Ľadový medveď spolu s jeho vernými kamarátmi sa odrazu ocitne vo veľkom New Yorku a okamžite sa stáva iba jedným z turistov. Zdanlivo nerozpoznateľný od ostatných uchádzačov o rolu polárneho medveďa. Jeho „prepracovaný kostým“ je len svojim medvedím zápachom iný.

Táto rozprávka sa tvorcom filmu naozaj podarila. Dieťa ako aj dospelý sa na nej naozaj poriadne zasmeje. Týchto vtipných scén je tam naozaj veľa, pričom hlavnými aktérmi rôznych vtipných scén sú práve lumíci.

Autor: worldmag.com
Autor: worldmag.com

Norm sa počas svojej cesty spozná s úžasným a veľmi inteligentným dievčatkom Olympiou, ktorá sa mu snaží pomôcť zachrániť jeho domov, a to aj napriek tomu, že jej mama pracuje pre firmu predávajúcu domy na Antarktíde. Práve tu môže naplno využiť svoju schopnosť nie len preto, že musí ale aj preto, že chce.

Rozprávka je zaujímavá najmä tým, že sa v nej nenachádza nejak dlhý „šok“, kedy si pozerajúci myslí, že hlavný hrdina umiera alebo sa už nikdy nevráti.

ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokPovesť o Devíne
Ďalší článokAgresívne ratolesti tretieho milénia
administrátor stránok, autor článkov o rôznych zaujímavostiach zo sveta zábavy, vedy, zistenia a akcie...