Kurz výroby čokolády

0
2575

Ktorá žena by nemilovala čokoládu. Priznajme sa, väčšina ľudí miluje sladké a pod pojmom sladké si okamžite predstaví čokoládu. Presne takouto istou láskou k čokoláde „trpím“ i ja. Prečo si teda nevyrobiť vlastnú?

praline-933432_640

Stránka gifo.sk ponúka tento jedinečný zážitok. Veď ktorý človek sa môže pochváliť tým, že si vyrobil svoju vlastnú čokoládu? Len málokto.

Kurz pozostáva z teoretickej a praktickej časti. Na teoretickej časti sa dozviete, ako sa získava kakao a ako sa spracováva aby vznikla jeho finálna podoba – čokoláda. Táto teoretická časť trvá cca pol hodinu a za ňou nasleduje 5 hodinová praktická časť.

Na tejto praktickej časti si môžete za pomoci čokolatiera vyrobiť vlastné pralinky i čokoládové lízanky. Počas celého kurzu vám sú čokolatieri plne k dispozícií a pomôžu so samotnou výrobou poprípade poradia, ak vám niečo nie je jasné.

chocolates-563382_640

Na kurze máte možnosť vyrobiť si pralinky z bielej, mliečnej ale aj horkej čokolády. Čo by boli pralinky za pralinky, ak by nemali v sebe nejakú plnku. Preto je i na výber z 3 plniek, ktorými si tieto pralinky môžete naplniť. A tí, ktorí majú radi chrumkavé pralinky si prídu taktiež na svoje. Do praliniek si môžete nasypať napríklad kúsky orieškov. A ak vám pralinky nestačia, máte možnosť vyrobiť si i zopár čokoládových lízaniek.

A k tomu všetkému vás na konci celého kurzu bude čakať nielen vaša sladká odmena, ale aj certifikát o absolvovaní kurzu.