Hry o život – Drozdajka 2

0
4050

Dlho očakávaná druhá časť Drozdajky zo série Hry o život je konečne tu. Táto záverečná časť sa zameriava nie len na boj o život, ale aj o samotný boj o budúcnosť celého Panemu, všetkých krajov a obyvateľov.

Autor: http://thesource.com

Prezident Snow sa  má čoho báť. Rebeli na čele s Katniss sú rozhodnutí bojovať o svoju vlasť a raz a navždy skoncovať s jeho krutovládou.

Osobná skúsenosť

Film, ktorý pohltil nejedného z nás. Niet divu, že som mu veľmi rýchlo podľahla aj ja a musím uznať, i posledná časť naozaj stála za to.

Napriek tomu, že prvá tretina filmu bol viac-menej iba dialóg, v ďalších dvoch tretinách sa stretneme už s akciou. A aj keď sa tu so samotnou arénou nestretneme v takej podobe, akú si pamätáte z prvej či druhej časti, stretnete sa s ňou v podobe mestských hier o život.

Oproti prvej časti Drozdajky sa tvorcovia filmu naozaj veľmi snažili. Druhá časť je oveľa lepšia, napínavejšia, energickejšia a predovšetkým emotívnejšia ako prvá.

the-hunger-games
Autor: http://thesource.com

Na konci prvej časti bol Peeta oslobodený zo Snow-ovho prezidentského paláca, nanešťastie pokusy, ktoré na ňom robil boli natoľko silné, že nevie rozpoznať realitu od skutočnosti a jeho spomienky sú premenené. Katniss, jeho milovanú Katniss považuje za neľútostnú a podradnú osobu, ktorá je za celú skazu a za všetko zodpovedná.

Milostný trojuholník Peeta – Katniss – Gale, ktorý sa i v tejto časti, napriek Peetovým paranojám sa neustále vyskytuje. O nečakané zvraty a zaujímavé scény rozhodne nebudete mať núdzu.

Autor: http://thesource.com
Autor: http://thesource.com

Čo sa týka 3D filmu,  určite budete sklamaní. Mimo skákania titulkov do hĺbky obrazu a pár akčných scén si tento efekt určite neužijete.

Celkové hodnotenie za Drozdajku 2 je 4/5.