Trieda 9. A: nový formát reality show oddnes na STV

1
2106

Na STV sa dnes spúšťa nový projekt, či skôr reality show, ktorá bude celkom iná ako tie nechutné a zvrátené show na ostatných slovenských staniciach. Trieda 9. A nám má ukázať reálnu triedu pred kamerami, čím sa všetci tak trochu vrátime do školských lavíc. Je jasné, že v každom meste a medzi rôznymi ľuďmi je to vždy iné, je jasné, že pred kamerami sa asi ťažko bude riešiť aj realita šikany. Šou má byť hlavne o veľmi zaujímavej pomoci triede na škole v Haliči, okres Lučenec. Práve Banskobystrický kraj trpí vysokou nezamestnanosťou a pre málo pracovných ponúk si mnohé deti vyberajú aj stredné školy podľa toho, či vo svojom kraji nájdu uplatnenie. Projekt si teda sľubuje, že by dokázal žiakov pripraviť lepšie na život a najmä, že pomôže zlepšiť prospech žiakov jednej triedy, kde výsledky nie sú nejak závratne uspokojivé.

Prečo zlepšenie?
Do triedy totiž príde 5 nových učiteľov, ktorí sú odborníkmi vo svojom odbore. Je to napríklad chemikárka Jitka Jasenicová, matematik Miloš Bélik, slovenčinárka Alžbeta Palacková, zemepisár Tomáš Pivarči a vyučujúci občianskej výchovy Jakub Pastier. Každý jeden z nových vyučujúcich je zaujímavý svojimi úspechmi, metódami, alebo dokonca aj vydavateľskou činnosťou. Každý teda môže celkom zmeniť životy mladých a zatiaľ nerozvážnych žiakov ZŠ.

Niečo celkom iné, čo vítame
STV tentoraz prináša niečo celkom iné a dosiaľ nepoznané, od čoho nevieme, čo môžeme čakať a najmä nevieme, čo to bude. Preto aj nás zaujíma, ako sa tejto nezvyčajnej úlohy v televízii zhostili a čo pre divákov nakoniec pripravili. Osobne si myslím, že možno práve toto je reality show, lebo ukazuje realitu, nie umelo vytvorený scenár, starostlivo vybraté osoby a nafingované situácie.
Už dnes 12. apríla 2012 sa dočkáme prvého dielu presne o 21:00. Repríza bude vždy najbližšiu sobotu o 10:30, prípadne repríza dielu z 26. apríla bude v nasledovnú sobotu o 10:15.

Foto a ďalšie info: http://www.stv.sk/

Comments are closed.