Novinky v TV Markíza a na TV Doma. Už je aj 3D!

0
1607

Pri sledovaní dianí v ČS Superstar, kde mimochodom v pondelok vypadli Monika Povýšilová a Klaudia Pappová, sa nedalo prehliadnuť niekoľko noviniek, ktoré TV Markíza aj Doma pripravujú. Je to napríklad ďalšia turecká telenovela, o ktorej reklamy hovoria už takmer mesiac, no teraz si môžeme prečítať aj oficiálnu tlačovú správu z Markízy. Nie všetko z Turecka môže byť také úspešné ako Šeherezáda a je jasné že prichádzajúce Slzy Bosporu sa len zvezú na popularite slova „turecká telenovela…“. A opäť je to okolie Istanbulu a nič z toho, čo poznajú naši dovolenkári.

Slzy Bosporu – nový romantický seriál z Turecka v televízii DOMA!
V utorok, 12. apríla 2011 o 21.00 hod., štartuje v televízii DOMA nový turecký romantický seriál s názvom Slzy Bosporu (pôvodný názov Elveda Derken). Seriál ponúka dramatický príbeh krásnej ženy Laly, pediatričky v stredných rokoch, ktorá má všetko, čo si k šťastiu možno priať: dobrého manžela Egeho, dve krásne deti i dobrú prácu. Lalin život sa však náhle obráti naruby v momente, keď jej diagnostikujú závažnú chorobu – nádor na mozgu. Zdrvená týmto zistením a so žiaľom v srdci sa rozhodne opustiť svoju rodinu skôr, ako sa nádor ešte viac rozrastie a pokročí do finálneho štádia. Požiada o rozvod a od rodiny si drží odstup… Nad celým príbehom neustále visí otázka, či je Lalino rozhodnutie správne. Podarí sa jej vyliečiť? Aký postoj zaujme Ege, keď sa nakoniec dozvie celú pravdu?
Seriál Slzy Bosporu prinesie divákom televízia DOMA v utorok až štvrtok o 21.00 hod., a to vždy v dvoch epizódach za sebou.
PR oddelenie TV Markíza

Ďalšou zaujímavou novinkou, ktorá je vlastne aj dôvodom, prečo som sa rozhodol spomenúť vôbec nejaké novinky televízie je fakt, že Markíza mieni vysielať ako prvá televízia na Slovensku aj 3D a to od 11 apríla. Pobeží cez Orange. Viac napovie opäť tlačová správa:

Sledujte TV Markíza v 3D
Televízne vysielanie programovej služby Markíza bude ako jediné zo slovenských televízií dostupné aj vo formáte 3D. Už od 11. apríla bude spoločnosť Orange konvertovať signál Markízy do 3D. Televízne vysielanie s použitím trojrozmernej technológie predstavuje jeden z najmodernejších spôsobov sledovania televízie.
Televízny signál programovej služby Markíza bude od pondelka, 11. apríla 2011 dostupný aj vo formáte 3D, a to prostredníctvom telekomunikačného operátora Orange Slovensko. Nepôjde iba o jednorazové odvysielanie 3D obsahu, ale o konverziu celého vysielania do 3D priamo v štúdiách televízie za pomoci najmodernejších technológií spoločnosti Orange Slovensko. Zariadenie umiestnené priamo v TV Markíza má neporovnateľne vyššie parametre, ako sú zariadenia v prípade televíznych prijímačov, podporujúcich 3D obraz. Toto riešenie teda prináša kvalitnejší a stabilnejší obraz, pričom na rozdiel od televízorov s funkciou konvertovania do 3D, je obraz a 3D efekt v tomto prípade oveľa viditeľnejší, stabilnejší a obraz nebliká.
Spoločnosť Markíza tak potvrdzuje líderstvo nielen v oblasti sledovanosti, ale v spolupráci s Orange aj líderstvo v oblasti testovania a implementácie najmodernejších technológií. Prioritou v rámci techniky aj naďalej zostáva čo najskorší prechod na plnohodnotné vysielanie vo vysokom rozlíšení.
3D verzia Markízy sa stane súčasťou základného balíka FiberTV bez príplatkov.
PR oddelenie TV Markíza

Fú, takže 3D. Zaujímavé. Škoda, že len vo FiberTV, hoci je obsiahnutá už v základnom balíku. Majitelia 3D televízorov si aspoň pre vychutnanie zážitku nemusia kupovať nové a nové filmy a postarali sa o naplnenie 3D chúťok v niektorej z televízií.