Feriha a Fatmagul v novej telenovele Zakázaná láska (Ask-i Memnu)

0
4414

Feriha seriálFeriha a Fatmagul, obe známe postavy z tureckých telenoviel a stále im nie je koniec. Obe sa totiž objavia v ďalšom tureckom seriály, ktorý sa začne vysielať už 2. februára opäť na slovenských televíznych obrazovkách. Kým Fatmagul sa z našich obrazoviek vytratila už dávnejšie, Feriha zomrela len nedávno za zvláštnych okolností, ktoré v skutočnosti spôsobilo herečkine pôsobenie v inom seriály, ktorý už nebol veľkým hitom. Jej smrť vyvolala otázniky, dokonca nám turecké zdroje potvrdili, že by nemala celkom zomrieť, no stalo sa. Komu však chýba, môže sa tešiť na novinku, pri ktorej mužské polovičky opäť prídu o nervy pre nemožnosť sledovať svoj program. Blíži sa totiž:

Zakázaná láska (Aşk-ı Memnu)
Hazal Kaya (známa ako Feriha) a Beren Saat (Fatmagul) sa v novom seriáli objavia opäť s obletovaným a ostro sledovaným tureckým krásavcom menom Kıvanç Tatlıtuğ. Seriál pôvodne nakrúcaný na motívy románovej predlohy z roku 1899, je zasadený do súčasného Istanbulu. Seriál je plný rodinných príbehov, vzratov, rôznych zamotaných odkazov do minulosti a odohráva sa prevažme vo vyššej spoločenskej triede.

Svetovo úspešný
Zaujímavosťou je fakt, že bol seriál vysielaný ešte vo väčšom počte krajín, ako Feriha. Neobyčajný úspech seriál zaznamenal v arabských krajinách ako Pakistan, Libanon, Egypt, ba dokonca aj v Saudskej Arábii. Zo slovanských krajín, u ktorých sa vysiela, alebo vysielala môžeme hovoriť o Chorvátsku, Srbsku, Macedónsku, Bulharsku, Slovinsku. Úspešným bol v mnohých post-sovietskych krajinách. Dosah mal až do Lotyšska, Estónska a aj do Ameriky – presnejšie do Mexika a Chile. Turecké telenovely sa pritom bežne nedostávajú na juhoamerický trh.

Od 2. februára pokračuje telenovelová línia a lekcia spoznávania tureckej kultúry na televízií Doma so seriálom s názvom Zakázaná láska.