Superstar: prvé finále, pár zmien imidžu a rôzne výkony

0
1525

Prvý finálový večer už je o niečom inom, než doterajšie semifinálové. Súťažiaci v Superstar, ktorí zotrvali až doteraz, prekonali casting, divadlo, dlhú cestu a už aj semifinále. Dvanásti finalisti sa nám včera ukázali snažiac sa v tom najlepšom svetle, dočkali sme sa zmien imidžu, niekoľkých prekvapení aj malých sklamaní. Je naozaj otázne, ako si budú viesť súťažiaci po prvom finálovom kole, pretože karty sú ešte viac zamiešané ako pred finále. Prečo vlastne?

Je to samozrejme len môj názor, s ktorým možno z vašej strany súhlasiť, alebo nie. Avšak prvý finálový večer vo mne zanechal rôzne pocity. Výber hitov určite nebol zlý, zazneli známe skladby, aj menej známe. Zaujímavejšie však boli skôr výkony. Vo finále chýbal Noah Ellenwood, ktorého tak publikum milovalo a pri čítaní komentárov o jeho vypadnutiu na stránkach ceskoslovenskohladasuperstar.eu je naozaj divné, že napriek veľkej podpore skrátka vypadol. Finálový večer miestami pripadal ako semifinále, kde ešte stále sú hlasy falošné a piskľavé.

Veľmi prekvapil Petr Ševčík, inak veľmi talentovaný spevák, zvládajúci perfektné skladby, výšky a aj energické tóny. Skladbu z filmu Moulin Rouge od Ewana McGregora miestami spieval výrazne falošne a tým prekvapil aj porotu, nie len divákov. Postaral sa však ešte skôr, ako začal spievať, o jedno iné veľké prekvapenie. Zmenil imidž, už nemal jeden cop vzadu za hlavou, ale rozpustil vlasy a ostrihal. Aj samotný Paľo Habera mu poznamenal, že konečne má súčasný účes. Gábina mu povedala, že zrejme s vlasmi stratil aj hudobný sluch. Napriek silnej kritike, u Petra nevídanej, sa predsa len dočkal silného potlesku a fandenia v publiku. Snáď tento jeho výkon nepoznamená ďalší postup v súťaži, má na to. Gabriela Gunčíková predviedla skladbu od Pink U + Ur Hand, ktorú miestami spievala tak podivne ticho, že jej nebolo rozumieť ani slovo. Gabriela, ako správna rockerka potom spev vypeckovala aspoň v miestach, kde to zvládala. S účesom zdvihnutým dohora pripomínala štýl á la Pink. Alžběta Kolečkářová spievala skladbu Cry Baby od Janis Joplin, významnú ikonu hudby z obdobia kvetovaného Woodstocku. Imidž s určitými zmenami z nej spravil krásnu, no staršiu sebavedomú ženskú. Simona Fecková zaspievala My number one – Elena Paparaziou, Martin Kurc zas od Seala jeho Crazy. Klaudia Pappová si trúfla na Doesnt mean anything od Alicia Keys a aj keď sa mi nedarilo rozpamätať, čo spieva, až také zlé to nebolo. Monika Povýšilová zaspievala Christinu Aquileru a skladbu Beautiful. Tá mi v ušiach hrala ešte od rána z debilného seriálu Glee, ktorý sa mi v tejto skladbe podarilo zachytiť pri ladení televízora. V podaní Moniky to pritom tiež nebolo nejako zlé. Košičan Lukáš Adamec je tu zástupcom mohutnejšieho hlasu, ten ale nevyužil, no jeho podanie skladby Are U gonna go my way od Lennyho Kravitza tiež nebolo na zahodenie. Matej Piňák pôsobil nevýrazne, pritom spieval úžasne, precízne a profesionálne. Vyslúžil si aj pochvalu poroty. Jeho Virtual Insanity od Jamiroquaia si vyslúžila aj od Gábiny dobré hodnotenia, keďže jej syn bol svojho času neprehliadnuteľný fanúšik Jamiroquaia, poznala dobre originál a mohla porovnávať. Celeste Buckingham príliš pochvaly za jej You had me od Joss Stone nepobrala. Má síce 15 rokov, prekrásnu tvár aj hlas, vybrala si síce dobrú pesničku, no možno by ju mohla zaspievať o niečo lepšie, alebo nerecitovať a triafať tóny ale naozaj zaspievať, miestami to výrazne uchádzalo. Stylisti sa jej postarali o príjemný vzhľad. Absolútna bomba, čo bolo vidieť na reakciách publika, bol Michal Šeps a jeho opäť reggae No Woman no Cry od Boba Marleyho. Známa skladba, azda najslávnejšie reggae sa v Michalovom podaní až tak nelíšilo od originálu a dobre sato počúvalo. Michal pôsobí dojmom sebaistého, absolútne flegmatického pohodového flegmatika. Pripadá trochu zhulený, ale to by sme boli ďaleko od pravdy. Jeden z porotcov aj poznamenal, že je schopný celú šou s reggae aj vyhrať. Viete si to predstaviť?
Celkom na záver zaspieval Martin Harich skladbu Come undone od Robbieho Williamsa, mierne po svojom, no na 15 rokov naozaj Martin prekvapuje silou a energiou v speve. Dnes sa rozhodne a výsledky budú prekvapujúce, to vieme už dnes. Očakávania vypadnutí si nikto netrúfa dávať, aj keď niektoré diskusné témy tvrdia že to bude krásna Celeste Buckingham.

O Superstar si viac prečítajte na slovenských fanstránkach na adrese: ceskoslovenskohladasuperstar.eu
Redaktorka ma poprosila, aby som spomenul, že je vítaná redaktorská posila so zaujímavými nápadmi, článkami a témami mimo videí.