Prehnane veľa reklamy a seriálová mánia na JOJ

0
1710

Už minule sme písali a priniesli dôkazy o tom, že hláška na JOJ o „Najlepších seriáloch na svete“ je blbosť nezaložená na pravde. Akosi zázračne JOJ zmenila tento slogan na „Najnovšie seriály na svete“. Ale ani tu to moc nevyhráva a nezakladá na pravde. Kosti sme už videli, CSI: New York, Miami a podobné sa už opakujú a nové sú akurát Ochrancovia a Rodinka úžasných. Nech je to ale so seriálmi akokoľvek, je tu niečo čo sa ich týka a je to ešte viac absurdnejšie, ako nejaký slogan.

Reklama
Reklamy je niekedy veľa, niekedy priveľa. Ale to, čo sa na TV JOJ deje počas večera, toho je až prehnane dosť. Prvý seriál začne až niekde o 20:20, pretože presne o osmej začínajú športové správy, potom počasie a nakoniec 5 šialených reklám, ktoré vám „prinášajú tento program“. Ako mi ho ale prinášajú mne, bežnému divákovi? Keď už prežijete to množstvo reklamy pred, po uvedení, po sponzorovaní a dočkáte sa seriálu, tešte sa o dvadsať minúť seriálu na ďalšiu reklamu. Tá dokonca príde tak, že nemáte jediné upozornenie. Že ide o reklamu si všimnete len vďaka inej grafike, reklama na Fun fón s nechutne podivnou grafikou už lezie krkom nie len mne. Ďalšou reklamou je „najlepšia adresa v Tatrách rezidencie Kukučka“. Druhý seriál Ochrancovia tiež poteší. Reklama v strede a čo najviac naštve, objaví sa aj nekonečná dlhá reklama ku koncu seriálu. Pri takej si nemôžete dovoliť ani odísť, prečo? Reklama skončí a vy sa dostávate späť k svojmu seriálu. K časti posledných asi 5 minút seriálu vyvrcholenia deja. 5 minút seriálu a znova reklama? To kde sme?
Aj tie reklamy v strede seriálov, objavia sa bez varovania a rozoznáte ich až podľa toh, že niečo nesedí k deju seriálu.Žiadne označenie, že ide reklamu. Doteraz to bolo na každej televízií, už aj Markíza začala len tak do filmov strieľať reklamy. Tristo krát vás TV upozorní, že len ona má najnovšie seriály… áno, vidím tie roky výroby a reprízy… a zaplní náš tupými reklamami. Do toho kukučka, jaký operátor a 50 autá niekoľko krát. Od celej preplnenosti reklamou vypínam TV, zapínam Blu-Ray a radšej pozriem niečo z filmov, v polici sa isto niečo pekné nájde. Kŕmiť toľkým množstvom hnusnej reklamy sa vážne nenechám.