O čom je Paradise Hotel a o čom Farma 2? Len nadávky, hnus a intrigy

0
1603

Od spustenia jednej aj druhej šou a úvodných dielov som si nepozrel žiaden diel. Možno ak tretiu vec, mimo týchto dvoch, Hlas, hoci je to iná kategória. Paradise Hotel nám ani do ukážok v priebehu dňa nepriniesol nič okrem pohľadu na hádky, ožranov, vypracované telá, vylihovanie v posteli a chlast. Z ukážok na Farmu zas vidieť len nadávky a hnusné vzťahy medzi sebou. Ak sa spýtam ľudí, či niečo z toho sledujú, skôr sa dočkám nadávok na Paradise Hotel a jeho nudnosť a nakoniec nadávok na Farmu, ako hnusní ľudia tam sú. Povedal som si, že si urobím jeden malý prieskum, keď už bol na to čas aj priestor.
Spýtal som sa na nasledovné otázky celkovo 20 ľudí vo veku nad 25 rokov do 36.

Sledujete Farmu 2 alebo Paradise Hotel?
Len jeden človek sa našiel, čo sleduje obe šou a to len preto, že sa stal závislý. 8 z opýtaných ani jedno, zatiaľ čo 5 zo zvyšku Farmu a 6 Paradise Hotel.

Čo sa divákom Paradise hotel na šou páči?
Tu sa krásne všetci zhodli. Na šou sa im nepáči nič. Len jedna opýtaná zhodnotila, že možno pekní chlapi, ktorí začínajú zo šou ubúdať, ale i tá nakoniec usúdila, že tam nie je pekné nič.

Čo sa divákom Paradise hotel na šou nepáči?
Tu si zgustli aj tí, ktorí šou nesledujú a stačia im reklamy. Všetci súhlasne zhodnotili, že je plná chaosu, nejakej podivnej hry na páry, plná chlastu, komplotov proti niekomu, ale tiež bohatá na ukážku dnešných mladých ľudí, ich záľub a rozmýšľania. Jeden názor zhodnotil, že Paradise Hotel sa mu nepáči len preto, že je neskoro, kedy on už musí kvôli práci ísť spať.

Čo sa divákom Farmy 2 na šou páči?

Jeden sa vyjadril, že šou ukazuje už po druhý raz, ako veľmi si bežne človek neváži bežných vecí a práve tam ich nedostatok každý pocíti. Radosť z obyčajnej slaniny, alebo masla je porovnateľná s radosťou z nového auta u tých, čo na to majú. Druhou odpoveďou „Páči sa mi“ boli zvieratká. Tu by sme aj skončili.

Čo sa divákom Farmy 2 na šou nepáči?
Podľa toho, čo som sa dočkal na túto otázku možno súdiť, že ani táto šou nepatrí medzi pokojné. Všetci z opýtaných a zároveň divákov šou zhodnotili, že šou je ukážkou neuveriteľne hnusného správania mládeže, ktoré ani nemôže byť považované za vzorku tej súčasnej. Celkovo dve odpovede zhodnotili, že je smutné pozerať na maldých, ktorí neustále fajčia, nadávajú, kujú intrigy a snažia sa vybojovať niečo, čo neexistuje a nikdy neexistovalo. Jeden z týchto dvoch názorov tiež zhodnotil, že aj matka dvoch detí, ktorá v šou je, by sa mala správať aspoň trocha slušne a nie ako nepríčetný šialenec so slovníkom obmedzeným na staré známe slovenské vulgarizmi. Jeden názor nakoniec pobavil. Prekáža mu, že v šou sú blázni, ktorí sa nevedia správať k sebe, ani k zvieratám a ľutuje skôr zvieratká ako ľudí.

Pri pohľade na tento malý prieskum je vidieť, že ľudia šou sledujú. Z nudy, lebo nič iné nie je, chcú sa pobaviť na ľudskej hlúposti, a možno pobaviť na tom, že oni sami ešte nie sú takí blázni, za akých sa možno považovali. Aj také sú názory. Je tiež jasné, že ani v jednej šou nie je núdza o intrigy a témy na štúdium psychológa. Ako by asi vyzerala nejaká takáto šou, v ktorej by bola staršia generácia, o niečo viac skúsená? Čo tak dať šancu v nejakej šou aj pre nich. Uvítal by som šou, v ktorej by boli štyridsiatnici, päťdesiatnici a viac. veď aj medzi nimi by boli takí, čo chcú súťažiť. Možno by toho chlastania a intríg bolo menej.