Horkýže Slíže v reklame na Telekom stratia aj získajú

1
2030

Horkýže Slíže, známa slovenská kapela, ktorú majú radi aj v Čechách, nedávno podpísala spoluprácu s Telekomom a pomáha im pri propagácií služieb telekomunikačného operátora po zmene jeho názvu. Všetci sa máme naučiť, že T-Com a T-mobile je odteraz Telekom (mimochodom, firma už menila názov zo Slovenské Telekomunikácie na Slovak Telecom a neskôr na T-com). Kým účinkovaním v reklame stratili niekoľko fanúšikov z Ostravy a viacerých zo Slovenska, skutočné čísla mimo miesta, ktoré sme videli, budú istotne väčšie.

Horkýže sme mali viacerí radi možno aj preto, že boli svoji a nezapredávali sa príliš podobným projektom. Zarobiť museli poriadny balík, pretože reklám je viac. Dokonca je jedna na toľko „originálna“ že je v podstate prerábkou jedného známeho srandovného hitu zoskupenia Senzus. Konkrétne ten v reklame o blokovaniu obsahu nevhodnom pre deti v texte piesne, kde rozdeľujú slabiky na slušnejšie slová, aj keď predpoklad a odhad by šiel trochu vulgárnou cestou.

Poznáme dokonca prípad, kedy ľudia ani nevedeli, že ide o nejakú kapelu a divili sa, o čom vlastne reklama je. Pokiaľ kapelu naozaj človek nepozná, je z nej celej zmätený. Zhnusila sa nám inak známa skladba Lesbiens and gay song, a čo zarazilo, je na prvý krát nerozoznateľný a nedešifrovateľný text spievanej skladby (pozor, neskôr pridali titulky, takže text pochopili potom už všetci).

Horkýže nie sú jediní, čo prerábajú do reklamy
Nedávno nás prekvapila jedna skladba kapely Elán, ktorá hrala v reklame nejakého autoservisu. Dnes beží reklama jednej banky aj s prespievanou skladbou Slová, ale aspoň že deduško večerníček zmizol a už si ho nikto nebude v prvých sekundách mýliť s originálom. A mimochodom, tieto Vianoce už našťastie nebudú Bukekela!…

Comments are closed.