Víťazom ČS Superstar a 100 000 € je LUKÁŠ ADAMEC

0
1457

Šialenstvo okolo Superstar sa skončilo. Fanúšičky šaleli, kým bol v súťaži Martin Harich, odpadávali v hľadisku a len čo vypadol, akosi sa vytratil aj ten zápal všetkých tých žiaľ len dočasných fanúšičiek. Pár ich zostalo, samozrejme. Fanúšik zostal každému superstáristovi. Michal Šeps vyradený naposledy sa teší, že môže byť s Alžbetkou a v podstate všetci školoupovinní Superstáristi sú nadšení, že poväčšine budú opakovať ročník, alebo maqť poriadne problémy v škole… ale čo už. Za ten úspech to istotne niekomu stojí.

Počas posledných mesiacov aj mimo finále sme sa dopracovali k výbere nových talentov. Z Košíc postúpili len šiesti a dokonca dvaja z nich sa stretli aj vo finále. Do finále sa dostal aj Petr Ševčík, ktorý na poslednom Superstar zlyhal v divadle a tu to dotiahol ďaleko. Žiaľ spieval strašne po úprave jeho imidžu a keď už sa dostal do formy, vypadol. Mali sme tu príjemnú a milú Simonu Feckovú, ktorá to nakoniec dala do kopy s ďalším finalistom Martinom Kurcom, ktorý sa nejakým zázrakom dopracoval do finále napriek strašnému spevu. Áno, pekný vzhľad mu dopomohol, inak spev bol niečo neuveriteľné, a jediné čo bolo naozaj dobŕe bol Bryan Adams. Michal Šeps, to bola vec, ktorú možno raz niekto aj sfilmuje. Rasta man, ktorý holduje marihuane a je tak inšpiráciou pre mladých – podľa toho čo viem, tak veľmi úspečnou inšpiráciou, priniesol povedomie o reggae.
Spomeňme si na súťaž pred finále. Matej Piňák, talentovaný a možno až príliš správny spevák, neuspel možno pre nevýraznosť. Objavil sa tu aj Noah Scott Ellenwood, ktorého vypadnutie sprevádzal malý škandál. Ľuďom nešlo hlasovať a vypadol pre nedostatok hlasov. Napriek obrovskému počtu fanúšikov. Na facebooku jeho fanklub a povedomie fanúšičok predstihlo niekoľkonásobne iných, čo ďalej prešli. A keby sme zašli ešte viac do minulosti, aj tohtoročná Superstar bola nesmierne bohatá na šialenstvá rýchlej hviezdnej roty. Nechutné a hnusné škreky, zavíjania kastrovaných kocúrov a iný aj na pohľad strašný hnus bodoval. Naozaj sa divím, že človek, pri ktorom ľudia na okolí umierajú, jeho autor dokáže považovať za spev hodný postupu v Superstar.

Dnes…
Dnes je tu ale veľké finále. Do neho sa dostali nakoniec dve mená. Za Českú republiku Gabriela Gunčíková, za Slovensko opäť ako minule Košičan. Len nie Miro Šmajda, ale Lukáš Adamec. Mládenec s nesmiernym talentom a rockovým hlasom, ktorému nerobí problém ani Tom Jones, ale trebárs ani Queen či Lucie. Gabriela má už niečo odskákané, mnohé skladby, ktoré predstavila v Superstar už spievala a mala perfektne nacvičené do excelentnej podoby. Veď ich so svojou kapelou spievala na zábavách a koncertoch. Ale aj Lukáš spieval v kapele a mieni v tom pokračovať. Vlastné veci má vymyslené a pripravené, ako spomenul. V celom tom veľkom finále, ktoré sa konalo v jeden deň v nedeľu 5. júna víťazne vyšiel Lukáš Adamec.

Večer Super finále bol zaujímavý. Kým miestami to vďaka vystúpeniu Gabriely a skladby od Věry Špinarovej vyzeralo, že nakoniec vyhrá, mnohí si mysleli, že sa tak stane. Lukáš nespieval zle, ale nebola to ani žiadna sláva. Gabriela zaspievala Final Countdown od Europe rockovo a úžasne, čo vyzeralo, že sily nebudú vyrovnané a Lukáš skončí druhý. Lenže ako tretiu a psolednú pesničku si v ten večer vybral Lukáľš Adamec pieseň Nepriznaná od Vaša Patejdla, ktorú si odspieval ale aj na klavíry zahral sám. Paľo Habera ho vtedy zdrbal ako psa, pretože si chcel zachovať svoju tvár profesionála. Vraj nemá hrať na klavíry keď to nevie. Dokonca aj Leoš Mareš mu povedal, že je otrávený ako španielska okurka. Aké nadšenie ale po odspievaní Lukáš spôsobil v publiku a medzi ľuďmi si všimli asi len traja porotcovia mimo Paľa. Skandovanie Lukášovho mena predsa zdržalo verdikt poroty. Čo pobavilo porotu najviac? Lukáš svojim posledným songom o ktorý sa sám postaral a kapela mohla skočiť na cigaretku. Bolo to tesné, ale nad Gabrielou vyhral Lukáš Adamec. Na rozdiel od minulého Superstar sa to podarilo.

Šou nám teda opäť priniesla nové spevácke talenty, nových interpretov. Aj tí, čo nevyhrali, sa nám ukážu a budú ukazovať v televízií, v tlači aj v rádiách.Tak im držím palce, nech nájdu správnych manažérov a sú v poriadku. Ak budete čokoľvek hľadať o Superstar a z priebehu súťaže, nájdete to na partnerských stránkach http://ceskoslovenskohladasuperstar.eu