Rapová reklama na novú Toyotu Yaris môže rozhodnúť

0
1394

Na trh dorazila len nedávno nová verzia Toyoty Yaris. Už v štandardnej výbave Activ obsahuje parkovaciu kameru a multimediálny systém schopný komunikovať cez Bluetooth. Perfektný redizajn inak kvalitnej ázijskej značky a známeho modelu tiež prináša od predchodcu jednu vítanú zmenu. Budíky sa nachádzajú za volantom a nie na šialenom mieste – v strede medzi vodičom a spolujazdcom. Aj priestorovo je Yaris odlišný od predchodcu. Pre človeka, ktorý jazdí na staršom, nie najstaršom Yarise je teda pokrok viditeľný a jasný.

Momentálne v našich médiách prebieha reklamná kampaň s rapovou reklamou.

Reklama má rôzne efekty
Reklama môže mať rôzne účinky, môže rozšíriť dobré meno značky, pomôcť jej, no naopak môže aj zákazníka znechutiť. V Toyote sa pri propagácií značky uberali smerom populárnej rap hudby. Toho rapu, kde prebieha to až nechutne otrepané divadielko s rozhadzovaním rúk, magneťákom na baterky na pleciach, s vyťahanými nohavicami, bassebalovými čapisami na hlave a so ksichtom veľkého machra, kde sa protagonisti spotu snažia napodobniť hlas veľkého černošského kápa. Rap mnohým nevonia, ale že by práve Toyotu volili tí, čo si vypeckujú Rytmusa a všetko v jeho smere…. to naozaj neverím.
Povedzme, že sme sa boli pozrieť na novú Yaris, skúsili skúšobnú jazdu a takmer podpísali kúpnu zmluvu a lízing. Lenže do vysielania prišla reklama práve v ten deň, že by znamenie? Obrat o niekoľko stupňov, znechutenie a chuť dostať sa k novému Yaris so slušnou výbavou padá. To posledné čo potrebujem je si pripomínať debilný žáner, ktorý omylom a pre niektoré podobné prvky s hudbou niekto za hudbu aj označil. Už na pohľad je reklama úbohá, najmä ak si nedokážete pomôcť a nie je to pre vás hudba. Takže bye bye Toyota! Mazde či Nissanu sa na šťastie žiadna rapujúca mládež pod nohy nepletie.