iPhone 4 už v predaji aj na Slovensku

0
1432

Svet sa ide pos…. lebo na svetlo sveta a najmä na náš slovenský trh prišiel nový model iPhonu iPhone 4. Orange aj Tmobile ho už v ponuke majú. Disponujúc kapacitou 16 alebo 32 GB internet pamäte sa z G4 stáva naozaj veľký multimediálny nástroj schopný pojať veľké množstvo multimediálnych súborov ako aj dokumentov, hier a podobne. Milovníci tohto prístroja od Apple si ho môžu zadovážiť aj bez viazanosti. Samozrejme za vysokú sumu. V Čechách sa pri najlacnejšom programe predáva za viac ako 8 000 kč, u nás sme na tom podobne, pri menšom programe si v Čechách zaplatia pomaly plnú sumu, zdá sa až prehnaných 16 300 kč za 32 GB verziu, čo je takmer 20 000,- sk.
Najlacnejšie si iPhone G4 zadovážite v T-mobile na program iTariff 600 za 29,- € alebo Podnikateľ 600 za rovnakú sumu. Prípadne v Orange 3G paušál program ponúka iPhone 4 za 99 €. To všetko pritom verzie 16 GB. Pri verzii 32 je nutné si niečo priplatiť. V Čechách sú ceny pre nových zákazníkov a pre tých, ktorí pokračujú v zmluve o niečo viac rozdielne. O2 ho dáva za necelých 10 000 kč.
Prečo ho vlastne toľko ľudí chce? Má byť nástupcom úspešného modelu 3G. Už sme písali o tom, ako sa akože náhodou dostal G4 na verejnosť, ako ho pracovník Applu zabudol v krčme a ako sa Apple oháňal žalobami voči serveru, ktorý sa pozrel mobilu na zúbok… Vážne je taký dobrý ako píšu všade? To posúdia skôr nároční zákazníci, ktorí si ho chcú zadovážiť. Obsahuje 3,5 palcový graficky dokonalý monitor 940×640 rozlíšenia čo sa už už podobá pomaly na počítač. Grafika je skrátka úchvatná, čo vidieť na videách aj na predvádzacích akciách. Možnosti pripojenia cez wifi potešia azda každého, výkonný prehliadač, rýchle reakcie… veď mobil disponuje procesorom A4 1Ghz a na mobil to je už čo povedať. Fotoaparát a videokamera sa tiež dočkali zdokonalenia. Až 5 mpix fotoaparát má prinášať ostrejšie fotky aj vďaka rôznym funkciám medzi ktorými budú vraj aj nejaké novinky. Nechýba ani možnosť približovania a osvetlenia. Nuž a konečne je pridaná aj druhá kamerka pre videohovor vpredu. Sony Ericsson s niečím takým prišiel už dávno, Apple až dnes.
Ak ste človek, čo mu nesmie chýbať žiadna poriadna vychytávka moderných technológii, je iPhone 4 povinnosť. Inak je to však predražená drahá hračka, ktorá už o niekoľko mesiacov bude celkom cenovo niekde inde. Počkajte preto ešte chvíľu, uvidíte sami.