Houston v Texase má zaujímavé koľajisko pre vlak na vode

0
1655

Ako malú zaujímavosť si dnes dovolíme zájsť do Houstonu v Texase. Tam sa miestna vlaková doprava, ako súčasť mestskej hromadnej dopravy používa už desiatky rokov. Jej význam je nepopierateľný. Možno by sme na Slovensku mohli brať príklad odtiaľto, kde vlak predstavuje dopravu rýchlu a zároveň na niektorých miestach môže nahrádzať metro. Veď kto kedy povedal, že metro je len pod zemou?! Nuž vlak v Houstone má v centre mesta jednu zaujímavosť. Je ňou celý jeden blok koľají postavený vo vodnej fontáne, alebo ak chcete, skôr v bazéne. Okoliu tejto dráhy pritom mesto venuje obzvlášť pozornosť, keďže ide o ulicu známu nakupovaním, reštauráciami a tiež drahými bytmi a sídlami firiem.

Celkovo ide o dve dráhy s dvoma nástupišťami. Severná s anachádza pri Walker street a McKinney street pričom južná pri Lamarovej a Dallas street. Takmer v strede medzi nimi je fontána na námestí hlavnej ulice. Ako dlho by u nás vydržali takéto koľajnice a okolie čisté?

Metro a vlakovú dopravu v meste prevádzkue METRORail. Ďalšie zábery na metro už sú skôr pre vyznávačov tejto dopravy, vyznávačov vláčikov. Očividne mal autor videa naozaj veľmi veľa času poskladať a vyčkávať toľko vlakov na správnych miestach.